Disse skal jobbe nattevakt fra Sydney

Her er NTBs nye «Australia-redaksjon», som skal jobbe når vi sover.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nå er NTBs varslede og tildels omstridte «Sydney-redaksjon» på plass, varsler nyhetsbyrået i en pressemelding tirsdag.

Disse fire skal fra 1. september i år overvåke nyhetsbildet for norske medier fra Australia når det er natt i Norge:

  • Fredrik Ljone Holst (38), teamleder
  • Stian Johnsen (29)
  • Marius Helge Larsen (29)
  • Trine Andersen (58)

De fire reiser ut for en periode på inntil to år og skal levere alle typer nyheter til norske redaksjoner på alle plattformer på samme måte som dagens NTB-nattevakter - mens det er dagslys på andre siden av jordkloden.

- Løsningen imøtekommer kundenes ønske om mer nyheter om natten og tidlig om morgenen. Vi styrker bredden i hva vi leverer. Jeg er glad for at stillingene er er fylt med NTB-journalister med bred kompetanse innenfor alle stoffområder og medieplattformer, sier sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt i pressemeldingen.

Journalistene skal jobbe i nyhetsbyrået AAPs lokaler i Sydney, der flere europeiske aviser og nyhetsbyråer allerede er på plass med samme type tjenester. NTBs medarbeidere blir dermed del av et stort europeisk nattevaktmiljø.

- Jeg ser frem til to spennende år med mange nye utfordringer. Samtidig skal vi gjøre en jobb vi kjenner godt fra før og i et fellesskap der jeg er overbevist om at vi blir godt mottatt. For meg er dette en mulighet til å prøve noe nytt i en gruppe som kjenner hverandre fra før og som vet hva NTB er og skal være, sier teamleder Fredrik Ljone Holst.

Powered by Labrador CMS