Dyveke S. Nilssen (f.v.) Fredrik Kirkevold, Anne W. Aasen og Niklas Lysvåg er ansatt som reportasjesjefer i TV 2 nyhetene i Oslo.
Dyveke S. Nilssen (f.v.) Fredrik Kirkevold, Anne W. Aasen og Niklas Lysvåg er ansatt som reportasjesjefer i TV 2 nyhetene i Oslo. (Foto: TV 2)

FOLK

Disse skal sørge for at du får se hva som skjer: Her er de nye mellomlederne for TV 2s nyhetsredaksjon

Flere får nye roller og hatter når TV 2 samler hele redaksjonen i Nyhetskanalen.

I forbindelse med TV 2s omorganisering ble det tidligere i høst klart at all nyhetsproduksjon samles i TV 2 Nyhetskanalen, med Karianne Solbrække (44) som nyhetsredaktør.

For noen uker siden ble hennes nærmeste ledergruppe kjent, med Derek André Bjølgerud (33) som redaksjonsleder Oslo.

Nå har han igjen satt sine gruppeledere på neste nivå, med mange kjente navn på lista.

DEREK ANDRÈ BJØLGERUD, ny redaksjonsleder Oslo i TV 2.
DEREK ANDRÈ BJØLGERUD, ny redaksjonsleder Oslo i TV 2.

LES OGSÅ: Derek André Bjølgerud (33) rykker opp og blir leder for TV 2s største redaksjon. Sjekk resten av den nye ledergruppa her

Anne Weider Aasen, Fredrik Kirkevold, Dyveke Sandtorv Nilssen, Niklas Lysvåg og Sveinung Habbestad er dem som nå får nye jobber og titler:


- Dyveke, Anne og Fredrik blir reportasjesjefer på dag- og kveldstid i turnus. Disse tre kommer inn i stillingene fra ulike ståsteder og med ulik kompetanse og erfaring, sier Bjølgerud.

- Miksen har vært viktig for meg. De kommer til å gi oss kraft på journalistikk, historiefortelling, presentasjon/show, breaking news, digital utvikling og inn mot hovedsendingene.

Han forteller også om Niklas Lysvåg, som får i oppdrag å lede produksjonen av egenjournalistikk:

Niklas blir reportasjesjef med fokus på egenjournalistikk som skal sette dagsorden. Han er bunnsolid på journalistikken og vil kuske egenjournalistikken i det daglige, sier Bjølgerud.

– Han vil i det daglige jobbe tett med de andre tre, og han vil være stedfortreder ved behov og mulighet

Habbestad på nett

I dag ble det også klart at Sveinung Habbestad blir redaksjonsleder for TV2.no-nyhetene.

Han overtar etter Olav Haugan, som går over i posisjonen som redaksjonsleder for TV2.no-desken.

– Jeg er svært glad for at Sveinung har takket ja til jobben. Han er en erfaren medieleder med lang erfaring, har sans for nyheter i et utvidet begrep og utpreget tabloid sans, sier TV2.no-redaktør Bård Espen Hansen.

– Han blir en del av lederteamet på TV2.no og kommer til å tilføre oss kompetanse og tyngde. Til sammen vil de nye lederteamene på tvers av nyhetene og TV2.no utfylle hverandre godt med digital- og TV-kompetanse.

 

Mer om de fem nye mellomlederne:

Anne Weider Aasen (43) har jobbet i TV 2 i over 16 år. Hun har blant annet vært politisk reporter, programleder, redaksjonsleder og kveldsredaktør.

Hun har også hatt ansvaret for ulike spesialsendinger på kanalen. Før hun begynte i TV 2 var hun i Tønsbergs Blad, VG og Klassekampen.

Fredrik Kirkevold (30) har vært TV 2-er siden 2010. Her har han vært journalist, vaktsjef og han var prosjektleder for valgdekningen vår i 2015.

Før han kom til TV 2 var han reporter i TVFollo, TVNorge og NRK.

Dyveke Sandtorv Nilssen (28) har jobbet som utgavesjef i TV2.no og vaktsjef på Nyhetskanalen siden hun begynte i 2013. Før dette var hun journalist i Bergens Tidende og journalist og frontsjef i VG.

Niklas Lysvåg (48) har jobbet i TV 2 siden 1995. Han har vært reporter, vaktsjef, kveldsredaktør, avdelingsleder og nyhetssjef.

Han har også bakgrunn fra nyhetsavdelingen og Rampelys i VG.

Sveinung Habbestad (48) kommer fra jobben som kveldsredaktør i TV 2 Nyhetene, en stilling han har hatt de siste ti årene. Sveinung kom til TV 2 sommeren 2000, og bygde opp Tabloid med Pål T. Jørgensen som programleder.

Han kom til TV 2 fra VG, der han var nyhetsleder og sjef for Rampelys-redaksjonen.

Til toppen