Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland
Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland (Ingerid Medhus)

11 mister jobben i Discovery – NJ er bekymra

– Vi har full forståelse for at det tærer på de som jobber der og som er berørte, sier Dag Idar Tryggestad, nestleder i Norsk Journalistlag. 

Overfor DN bekrefter kommunikasjonsdirektør Espen Skoland at 11 personer mister jobben i Discovery.

Dette skjer etter at Discovery i begynnelsen av september varslet at rundt 13 personer kunne bli rammet av nedbemanning, etter at de har besluttet å sette ut promoproduksjonen til et eksternt selskap. Fasiten er nå altså at 11 må gå. 

– Det har vært en krevende prosess, men vi har også denne gangen klart å finne løsninger som gjør at vi har unngått konflikter, sier Skoland til DN.

 

NJ er bekymra

Medier24 har vært i kontakt med tillitsvalgte i NJ-klubben i Discovery, som ikke ønsker å uttale seg i saken.

Dag Idar Tryggestad, nestleder i Norsk Journalistlag sier imidlertid at de er bekymra for denne nedbemanningsrunden, som kommer på toppen av flere andre runder. 

– Vi har full forståelse for at det tærer på de som jobber der og som er berørte. Vi er opptatte av at prosessene skal være ryddige, og at de som ikke har arbeid videre blir tilbudt gode ordninger og får god hjelp videre, sier Tryggestad. 

 

– Helt nødvendig

Da Medier24 snakket med kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i begynnelsen av september, sa han: 

- Nå har vi vært gjennom fire store omstillinger de to siste årene, og de har vært helt nødvendige for at vi skal kunne bygge opp og utvikle den sportssatsningen vi har i dag, og kunne levere Eliteserien og OL, sier Skoland til Medier24. 

Han fortalte videre at valget om å sette ut promovirksomheten handler om at de ønsker både fleksibilitet og har behov for spesialister på området, samtidig som de ønsker mer frihet til å kunne gjøre investeringer i innhold. 

Vi konkurrerer i et marked som stadig endrer seg, og for å holde følge så er vi nødt til å fokusere investeringene våre på innhold og digitale tjenester. Vi må kunne skalere virksomheten ut fra de prosjektene og rettighetene vi har, og derfor er en av de avgjørelsene vi nå gjør å sette ut promovirksomheten til eksperter og spesialister på området, sa han. 

Han mente den gang at den nedbemanningen de da skulle gå i gang med var verdt det, selv om det skaper intern uro. 

-  Det er helt klart at dette er veldig belastende for organisasjonen. Å bygge opp kultur igjen, og skape trygghet i endring og forståelse for endring, det er en vanskelig jobb, men en jobb vi er nødt til å ta, sier han. 

Den gang Skoland skal de nå i gang med drøftinger med klubbene på huset, men han tror de vil være i land med prosessen i løpet av høsten. 

Til toppen