(Faksimile fra Dagens Næringsliv).
(Faksimile fra Dagens Næringsliv).

DN Etterbørs: - Vi synes AN-saken har fått plassen den fortjener i våre spalter

Men Arne Jensen og Nils Øy får tilsvar på trykk, sier avisa.

Avisa Nordland ble i vinter dømt av Høyesterett til å betale erstatning til en lege for en serie artikler om operasjoner ved Nordlandssykehuset.

Saken har etterkant gått sin gang i en rekke medier, blant annet er den heftig debattert i debattspaltene til Dagens Næringsliv.

Senest med et debattinnlegg fra Lottelise Folge og Carl-Erik Grimstad for to uker siden - som du kan lese på DN.no.

Folge og Grimstads «motparter» i DN har i stor grad blitt nåværende og tidligere generalsekretærer i Redaktørforeningen, Arne Jensen og Nils Øy. Og i innlegget fra 21. januar stilles det en rekke konkrete spørsmål til Jensen.

Men så langt har det vært stilt fra dem i DNs spalter etter siste innlegg fra Folge & Grimstad. Helt til Arne Jensen publiserte dette på facebook torsdag kveld:

- Etter at Carl-Erik Grimstad og Lottelise Folge for to uker siden fikk halvannen side på Etterbørs i Dagens Næringsliv til en kronikk som i stor grad er et angrep på undertegnede og Norsk Redaktørforening, har jeg forgjeves forsøkt å få et tilsvar på trykk. Det har så langt ikke lyktes. Derfor har jeg publisert tilsvaret her.

Med link til dette innlegget på redaktørforeningens hjemmesider: http://www.nored.no/Redaktoernyheter/Enoeyd-mediekritikk

- Får tilsvar

Når Medier24 kontakter Dagens Næringsliv med spørsmål om denne saken, hevder avisa at det ikke stemmer at Jensen er nektet tilsvar.

- Jeg har sagt til Jensen i flere mailer at han gjerne kan svare, men at det da må være et forkortet innlegg. Bakgrunnen for det var at både han og Nils E. Øy ønsket å svare på det samme innlegget. Og jeg svarte da begge at svarene måtte bli forkortet, slik at de fikk plass på en debattside, skriver fungerende Etterbørs-redaksjonssjef Sissel Bjaanæs.

Hun sier videre:

- Dette er en debatt som har gått over flere runder i våre spalter, og vi synes nå Avisa Nordland-saken har fått den plassen den fortjener i våre spalter. Vi har begrenset med plass, og ønsker også å gi andre plass.

Men slår fast at Jensen og Øy nå skal få sine svar på trykk i lørdagsavisa:

- Jensen sendte meg et forkortet denne uken, det samme gjorde Øy. Nå har jeg vært borte et par dager, så de er ikke blitt lagt inn før i dag. Men de skal begge på i morgen.

Til toppen