AMEDIAHUSET: Amedias nye kontorlokaler i Akersgata.
AMEDIAHUSET: Amedias nye kontorlokaler i Akersgata.

DN mener å vite at David Montgomery er «med i prosessen om å kjøpe Amedia»

Spillet rundt mediekonsernet hardner til, og Dagens Næringsliv spekulerer i retur for omstridt avisinvestor.

Mediekonsernet Amedia er til salgs, og Dagens Næringsliv spekulerer i at David Montgomery kan være på vei tilbake som norsk aviseier.

Montgomery og Mecom kjøpte i sin tid (2006) Orkla Media, før de samme avisene fem år senere ble solgt til A-pressen - som dermed ble Edda Media.

Montgomery ble omstridt både i Norge og resten av daværende Mecom, og måtte selv forlate skuta i selskapet.

De seneste åra har Montgomery igjen bygd opp pengebingen, etter å ha samlet en rekke britiske lokalaviser i Local World-konsernet og så solgt det for 2,8 milliarder kroner høsten 2015.

I en lang og lignende sak av spekulasjoner, mener nå Dagens Næringsliv å vite at Montgomery skal være en del av denne prosessen.

- Han er en av aktørene som er med i prosessen om å kjøpe Amedia, skriver DN i ingressen til saken.

Avisa har imidlertid ingen kilder eller påstander i selve saken om nettopp dette, annet enn å «erfare at Montgomery har investorer og finansiell styrke til å kunne legge inn et bud på Amedia».

Og videre:

Montgomery skal foreløpig ikke være i en såkalt strukturert prosess, som er en mer bindende del av selve salgsprosessen. Det betyr at Montgomery ikke har vært inne i datarommet, hvor alt av finansiell informasjon om de ulike virksomhetene er tilgjengelig.

Hvilken del av prosessen Montgomery i så fall skal være en del av, skriver avisa altså ikke mer om.

LES MER om #Amedia på Medier24:

Til toppen