MARTE SPURKLAND er snart tilbake på TV-skjermen med nytt program.
MARTE SPURKLAND er snart tilbake på TV-skjermen med nytt program. (Foto: TV 2)

DN: Selskap krever TV 2 for rundt 50 millioner etter «Helsekontrollen»-program

Selskapet PM International krever TV 2 for rundt 50 millioner kroner, etter at «Helsekontrollen» kalte selskapet for «pyramideselskap», skriver Dagens Næringsliv.

TV 2-programmet «Helsekontrollen» kalte selskapet PM International fra Luxembourg for et «pyramideselskap» som selger «sukkerpulver». Nå har selskapet gått til sak mot TV 2 og krever kanalen for om lag 50 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. 

– Jeg synes det skurrer veldig hvis et multinasjonalt milliardselskap skal kunne komme og bestemme hvilke ord journalister kan bruke på norsk og dermed begrense vår journalistikk. Hvis man begynner å slå fast at det går greit, begir vi oss inn på en vei som er ganske uheldig, sier programleder Marte Spurkland, som jobber i Mastiff, som produserte programmet «Helsekontrollen» for TV 2 til DN.

Dette er siste ledd i en langvarig konflikt mellom selskapet og TV 2, etter at selskapet blant annet tapte saken om midlertidig forføyning i lagmannsretten.

Det er satt av fire dager til rettssaken, ifølge DN. Selskapet varsler, ifølge advokat Per Danielsen, at de krever erstatning blant annet fordi salget sviktet etter omtalen. 

– Den veien Spurkland mener er uheldig, har vi hatt i flere hundre år. Det er ikke noe nytt i at alle som utøver makt må finne seg i at det finnes grenser for maktutøvelse, også av hensyn til personvernet, sier selskapets advokat Per Danielsen til DN

PM har ikke besvart DNs henvendelser. 

Til toppen