Den danske journalisten Kim Wall ble funnet omkommet, etter at en ubåt sank utenfor Dragør i Danmark.
Den danske journalisten Kim Wall ble funnet omkommet, etter at en ubåt sank utenfor Dragør i Danmark. (Bilde: Tom Wall /TT)

Domstolen avviser anken fra Peter Madsen, som er siktet for å ha drept og lemlestet journalisten Kim Wall om bord i sin ubåt

– Det er helt bestemte grunner til å anta at dersom han ble løslatt, vil det vanskeliggjøre den videre etterforskningen, heter det i begrunnelsen for at anken ble avvist.

  • Endret

Tirsdag ble varetektsfengslingen av Madsen forlenget med fire uker til 3. oktober, en avgjørelse som han anket.

Den 30 år gamle svenske journalisten ble borte etter å ha intervjuet Madsen om bord i hans hjemmelagde ubåt 10. august.

Halvannen uke senere ble torsoen av Wall funnet i strandkanten ved Amager i København. Hodet, armer og bein er fortsatt ikke funnet.

Madsen gjentok tirsdag at hun døde da hun fikk en tung ståldør i hodet, og at han i panikk kastet liket over bord. Han sier også at kroppen var hel da han hev den ut i sjøen, men påtalemyndigheten mener han drepte og lemlestet henne.

I anken hevdet Madsens forsvarer, advokat Betina Hald Engmark, at det ikke er noen grunn til å tro at han er skyldig i overlagt drap og hevdet at politiet ikke har fremlagt tilstrekkelig bevis for den påståtte lemlestelsen.

Det vil bli foretatt en judisiell observasjon av Peter Madsen.

Til toppen