Sjefredaktør Espen Sandli i Drammens Tidende og artikkelen som sto på trykk i fjor sommer.
Sjefredaktør Espen Sandli i Drammens Tidende og artikkelen som sto på trykk i fjor sommer. (Foto: Anne Marthe Lilleby/Skjermdump)

Drammens Tidende felt på to punkt i Vær Varsom-plakaten

– Ekstremt rammende for selskapet, sier PFU-medlem om Drammens Tidende oppslag om prisforskjeller blant begravelsesbyråene i byen.

Byrået Verd Begravelse klaget Drammens Tidende inn til Pressens Faglige Utvalg for brudd på 3.2, 3.3, 4.1, 4.4, 4.13 og 4.14 i Vær Varsom-plakaten.

Klagen kom på bakgrunn av denne saken, hvor avisen sammenlignet prisene hos tre konkurrende begravelsesbyrå, og konkluderte med at Verd blir slått på pris, til tross for at de hevder å være billigst.

Klager mener saken inneholder en rekke faktafeil og at de ikke har tatt hensyn til innholdet i de ulike pakkene byråene tilbyr.

– Det er en interessant, men kompllisert, sak, sa PFU-medlem Anne Weider Aasen innledningsvis.

Drammens Tidende har brutt god presseskikk på punkt 3.2 og 4.13 i Vær Varsom-plakaten, ifølge PFU.

Da Verd tok kontakt med DT-journalisten fikk selskapet beskjed om at vedkommende var på ferie, men at e-posten fra Verd var sendt videre til desken. Da la DT inn en presisering om hva som faktisk er inkludert i deres pakker.

PFUs sekreteriat skriver at «det er vanskelig for PFU å ta stilling til om sammenligningen ga et riktig bilde av reelle prisforhold», men problematiserer videre de forenklede fremstillingene i DT-saken.

 – Ekstremt rammende, sier PFU-medlem Nina Fjeldheim.

Hun fikk støtte av Øyvind Kvalnes: 

– Forsiden er veldig rammende, sa han.

Til toppen