«Drita på direkten»-debatten fortsetter: Vi må sette ukjente og komplekse tema på dagsorden
(Foto: Skjermdump fra NRK.no)

DEBATT

«Drita på direkten»-debatten fortsetter: Vi må sette ukjente og komplekse tema på dagsorden

«Vi tror et fokus på det kan føre til at foreldre og andre voksenpersoner blir oppmerksomme på det», skriver NRKs Marianne Ytre-Eide.

  • Endret

 

Det er en viktig debatt psykologene Fredrik Lian og Jørgen Flor har startet – ikke minst fordi den viser en sterk bekymring for fenomenet fyllestreaming.

I svaret kommer de også med informasjon som ikke er kjent tidligere - at klinikkene behandler mange som er ofre for fyllestreaming. Dette jobber vi gjerne videre med journalistisk.

Dette viser også at kunnskapen om fenomenet i utgangspunktet er ulik hos kronikkfatterne som kjenner dette på kroppen og den vanlige mann i gata. Vi vet at dette var et lite kjent fenomen, og vi tror et fokus på det kan føre til at foreldre og andre voksenpersoner blir oppmerksomme på det.

Vi ser alltid på vår dekning under ett, og er sikker på at alle stemmer og bekymringer er godt ivaretatt her. Men vi ser også at artikkelen i seg selv kunne hatt med en uttalelse fra generalsekretær i Actis Pernille Huseby som snakket i Dagsrevyen til ca. en halv million mennesker samme kveld.

Vi legger dette inn i den første saken – og skriver at vi har skrevet henne inn i artikkelen.

Vi må sette ukjente og komplekse tema på dagsorden. Diskusjonen i ettertid handler om hvordan vi valgte gjøre det, og levende diskusjoner om formidling er sunt og gjør oss bedre.

Til toppen