Ansvarlig redaktør og daglig leder Knut Bråthen i Eikerbladet.
Ansvarlig redaktør og daglig leder Knut Bråthen i Eikerbladet. (Foto: Eikerbladet)

Eikerbladet skifter utgivelsesdag: – Torsdag er en bedre dag for våre annonsører, sier redaktør Knut Bråthen

Måtte komme ut på fredager på grunn av konkurranse, men nå er det fritt fram.

Lokalavisen Eikerbladet kommer ut to ganger i uka i Mjøndalen i Buskerud og dekker Øvre og Nedre Eiker.

Flere norske lokalaviser har endret utgivelsesdag i det siste på grunn av postombæring på lørdager, men det er ikke tilfellet her.

– Det er flere grunner til at vi endrer utgivelsesdag. De to viktigste er at torsdag er en bedre dag for våre annonsører. Dessuten er vi den eneste fådagersavisen i region Buskerud som kommer ut på fredager. De øvrige har utgivelser på torsdager, sier ansvarlig redaktør og daglig leder, sier Knut Bråthen til sin egen avis.

Årsaken til at Eikerbladet i alle år har hatt utgivelser på fredager, skyldes at konkurrenten Eiker Avis i sin tid kom ut på torsdager og såldes var det da riktig at Eikerbladet kom ut på en annen ukedag enn konkurrenten, skriver de.

Avisa har hatt en 24 prosent økning av opplaget siden 2006. Nå har Eikerbladet er godkjent opplag på 3070, ifølge MBL.

Satser mer digitalt

– Mediebransjen er inne i store endringer og det som var riktig i går er ikke nødvendigvis riktig i dag. Så raskt endrer det seg, sier redaktøren.

Knut Bråthen sier de satser tyngre på det digitale fremover og nå har de fått en egen journalist til ta ansvar for eikerbladet.no:

– Det digitale blir stadig viktigere, men for mange er det fortsatt papirutgaven folk kaller for avisen. Men vi har gjort store grep på det digitale området det siste året. I februar etablerte Amedia Buskerud en felles digital desk, der det jobbes fra tidlig om morgenen til sene kveld sju dager i uka. De produserer saker, redigerer saker og publiserer dem blant annet på eikerbladet.no. De driver også kontinuerlig nyhetsovervåking og får med seg både små og store hendelser, sier Bråthen til egen avis.

Til toppen