Eirin Eikefjord
Eirin Eikefjord (Foto: Paul S. Amundsen )

FOLK

Eirin Eikefjord ny politisk redaktør i Bergens Tidende

– Jeg brenner for meningsjournalistikk, sier Eirin Eikefjord.

Hun tar over etter Frøy Gudbrandsen som i desember ble ny sjefrdaktør i Bergens TIdende.

Eikefjord har vært fast i avisen siden 2008, og har jobbet både som forretningsutvikler og journalist, før hun i 2011 ble kommentator. Hun har en master i rettsvitenskap fra Universitet i Bergen, og har i tillegg studert språk, litteratur og samfunnsøkonomi.

Selv mener Eikefjord hun nå skal lede «landets beste kommentaravdeling».

– Jeg brenner for meningsjournalistikk, og ser veldig frem til å være med å utforme denne journalistikken i BT videre, sammen med et veldig sterkt lag. Gruppen har et sterkt mangfold med tanke på politisk bakgrunn, kompetanse og erfaring. Jeg er priviligert som får lede en så dyktig og ambisiøs gjeng - og jeg ser også frem til å bli en del av redaktørkollegiet i BT, sier Eikefjord.

– Så lenge jeg kan huske har jeg ønsket å skrive. At jeg begynte å studere juss var egentlig et fornuftig alibi, dersom planen om å skrive skulle gå skeis, men jeg syntes jo etterhvert at det var veldig interessant. At jeg i BT har kunnet forene faget og journalistikken har vært - og er - en unik mulighet, sier hun.

Sjefredaktør Frøy Gudbrandsen roser sin nye redaktørkollega:

– Eirin Eikefjord er en av landets beste skribenter, og en utrolig skarp analytiker og kommentator. Hun engasjerer, provoserer og begeistrer - og tør å utfordre i alle retninger. Internt i BT er hun en veldig respektert kollega, og jeg er utrolig glad for at hun har takket ja til jobben som politisk redaktør, sier Frøy Gudbrandsen, sjefredaktør i Bergens Tidende.

– Eikefjord har nærmest utviklet en egen rettskommentar-sjanger. Som jurist bidrar hun med et annet blikk på samfunnsdebatten og politikken, og det mener jeg er en styrke, sier Gudbrandsen.

Eikefjord vant NTBs språkpris i 2018. Hun er også medlem i den nye Ytringsfrihetskommisjonen, nedsatt av Kulturdepartementet.

Til toppen