GUNNAR BLENESS blir leder for Oslo-kontoret til Inventura.
GUNNAR BLENESS blir leder for Oslo-kontoret til Inventura. (Foto: Inventura)

FOLK

Eks-redaktør Gunnar Bleness rykker opp i konsulentbransjen - blir leder for Inventuras Oslo-kontor

- Fortsetter satsingen mot mediebransjen, sier medieveteranen.

Gunnar Bleness blir ny leder ved konsulentselskapet Inventuras Oslo-kontor.

– Vi skal fortsette vår vellykkede satsing mot mediebransjen, sier Bleness.

Konsulentselskapet Inventura, som blant annet bistår offentlige og private virksomheter til innkjøp, kostnadsstyring og endring, har de siste årene økt sitt engasjement i mediebransjen betraktelig.

– Vi har gjennomført både operative innkjøp og strategiske prosesser for flere store mediehus, blant annet Schibsted, Aftenposten, VG og Mentor Medier, sier Bleness.

– Selskapets spisskompetanse på innkjøp og kostnadsstyring har bidratt vesentlig til resultatforbedring og utvikling hos våre kunder. I tillegg bistår vi i større strategiske prosesser for omstilling og markedsutvikling, sier han.

Lang fartstid fra mediebransjen

Bleness er partner i Inventura, har selv lang fartstid som redaktør og direktør i mediebransjen, blant annet i Dagbladet og Egmont. Han har også ledet Inventuras satsing mot mediene. Når han nå overtar som leder for hele Oslo-kontoret fortsetter denne satsingen.

– Mange av våre medarbeidere har etter hvert fått dyp kompetanse om mediebransjens behov og mekanismer, samtidig som vi fortsatt har vår unike kompetanse innenfor våre egne fagområder, sier Bleness.

– Dermed er vi enda bedre rustet til å bistå mediehusene. Den dramatiske utviklingen i mediebransjen tilsier også at behovet for våre tjenester øker. Hver krone spart på innkjøp kan gå direkte til utvikling og forbedring av de redaksjonelle produktene – eller til å forbedre resultatet.

Gunnar Bleness går også inn i Inventuras toppledelse.

Selskapet har 84 medarbeidere, og kontorer i Oslo, Bergen og Stavanger.

 
Til toppen