"The State" har mottatt gode kritikker i hjemlandet. The Guardian mener serien er §'smart  og opplysende», mens Metro skriver at dette er §'en historie som er nødt til å bli fortalt». Foto: Giles Keyte / National Geographic
"The State" har mottatt gode kritikker i hjemlandet. The Guardian mener serien er §'smart og opplysende», mens Metro skriver at dette er §'en historie som er nødt til å bli fortalt». Foto: Giles Keyte / National Geographic (Bilde: GILES KEYTE)

Ekstremistgruppa IS skal skildres i ny dramaserie på National Geographic. Kommer på norske skjermer denne uka

Skal vi tro en pressemelding fra National Geographic, er «IS: Fremmedkrigerne» den kanskje mest omtalte serie-nyheten i Storbritannia i høst.

En dramaserie som tar sikte på å skildre det indre livet i ekstremistgruppa IS er klar for norske skjermer.

Søndag 10. september får serien premiere på National Geographic i Norge.

Miniserien, som heter «The State» på originalspråket, teller fire episoder og er en fiktiv skildring. Men den baserer seg på et stort researcharbeid, fremgår det av pressemeldingen; Den er skrevet og regissert av britiske Peter Kosminsky som gjorde research på IS i nesten to år før han satte seg til skrivebordet.

Handlingen kretser rundt fire britiske muslimers forsøk på å bli en del av Den islamske stat (IS) i Raqqa, Syria.

Blant det som skildres er hvordan nye krigere mottas, hvilke ritualer de må igjennom – samt daglige rutiner, heter det videre.

«Både menn og kvinners opplevelser på innsiden av IS-leiren blir skildret, og serien er til tider voldsom og rystende», står det å lese i pressemateriellet fra National Geographic.

– Dette er det første engelskspråklige dramaet som har forsøkt å forklare hvorfor unge mennesker fra den vestlige verdenen blir tiltrukket av IS. I researchen min har jeg lest og sett materiale jeg utvilsomt skulle ønske at jeg aldri hadde sett, sa Kosminsky til The Telegraph i august.

Til toppen