En av Norges yngste sjefredaktører, Emma Huisman Moskvil (26), forlater Svelviksposten og går til en nyopprettet stilling som nyhets- og reportasjeredaktør i Mediehuset Dagsavisens fellesredaksjon.
En av Norges yngste sjefredaktører, Emma Huisman Moskvil (26), forlater Svelviksposten og går til en nyopprettet stilling som nyhets- og reportasjeredaktør i Mediehuset Dagsavisens fellesredaksjon. ( )

FOLK

Emma Huisman Moskvil (26) blir nyhets- og reportasjeredaktør i Dagsavisen

– Vi har svært gode erfaringer med å gi muligheter til unge ledertalenter, sier sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen.

Emma Huisman Moskvil (26) forlater redaktørstolen i Svelviksposten til en nyopprettet stilling som nyhets- og reportasjeredaktør i Mediehuset Dagsavisens fellesredaksjon, opplyser Dagsavisen i en pressemelding.

– Det er veldig kjekt at Dagsavisen vil satse på en ung redaktør med lokalavisbakgrunn. Det blir leit å forlate den trygge og gode Amedia-familien, men jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer i Dagsavisen, og stake ut kursen for hvordan vi skal produsere nasjonale nyheter som treffer folk i Stavanger like godt som de i Drammen, sier Huisman Moskvil i meldingen.

Sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm er fornøyd med ansattelsen.

– Vi har svært gode erfaringer med å gi muligheter til unge ledertalenter, og mener Huisman Moskvil med sin spennende bakgrunn vil bidra til at vi kan fortsette vår digitale vekst i Dagsavisen-familien, sier han.

Huisman Moskvil vil få ansvar for fire reportere, samt nasjonalt nyhets- og reportasjeinnhold fra eksterne samarbeidspartnere. Hun skal jobbe sammen med utenriksredaktør Iselin Stalheim Møller og Dagsavisens lokale redaksjoner i Oslo, Drammen, Moss, Fredrikstad og Stavanger med løpende nyheter og lengre reportasjer, med hovedfokus på nasjonal og internasjonal politikk, politiske konsekvenser og menneskene det angår, skriver avisen i meldingen.

Mediehuset Dagsavisens strategiske ledergruppe består etter den siste tids omorganisering av Hoff Lysholm, direktør Nina Kordahl og lokalredaktørene Bente Rognan Gravklev (Dagsavisens hovedutgave, Oslo), Katrine Strøm (Dagsavisen Fremtiden, Drammen), Henriette Ydse Krogstad (Dagsavisen Demokraten, Fredrikstad og Da Moss Dagblad) og Bjørn Sæbø (Dagsavisen RA, Stavanger). 

Til toppen