Vidar Udjus, politisk redaktør i Fædrelandsvennen. Her under Arendalsuka i 2019. Til høyre er NRK-journalist Hallvard Sandberg.
Vidar Udjus, politisk redaktør i Fædrelandsvennen. Her under Arendalsuka i 2019. Til høyre er NRK-journalist Hallvard Sandberg. (Foto: Jan Magnus Weiberg-Aurdal / Skjermdump)

Sommerpraten

– En av de som har imponert mest i år er Hallvard Sandberg i NRK

Politisk redaktør Vidar Udjus i Fædrelandsvennen tar med seg alle medievanene på ferie.

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste mann ut er Vidar Udjus, politisk redaktør i Fædrelandsvennen.

 

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Første mediehalvår har vel vært et koronahalvår. Og sånn sett nok en påminnelse om tradisjonelle mediers styrke i et moderne samfunn. Halvåret har også vist hvor fleksible vi kan være produksjonsmessig, ved at minst like gode produkter som før i stor grad har blitt produsert hjemmefra. Likevel; vi lever av og med folk. Så hjemmekontor kan nok være bra, men kontorkontor er klart best.

– Hva er årets flause til nå?

– Hvis det er lov til å gå til utlandet, tror jeg det må bli Philadelphia Inquirer. Heller ikke her hjemme har det alltid vært like lett å håndtere problemstillinger i forlengelsen av Black Lives Matter-bevegelsen. Men PI har nok vært den mest uheldige. Avisens overskrift «Buildings Matter, Too» skapte rabalder – og en av tidenes beklagelser. I tillegg til å beklage overfor lokalsamfunnet og leserne, rettes beklagelsen til de ansatte i avisens salgsavdeling, trykkeri og journalistene.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– En av de som har imponert mest i år er Hallvard Sandberg i NRK: Pandemien på en folkelig måte.

– Hva gjør du i sommer?

- I sommer skal jeg gjøre minst mulig. Lese og se fotball. Og seks døgn i Danmark.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

- Jeg tar med meg alle medievanene i ferien. Kan ikke skille mellom de to.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

- En av de første av mange tabber var da jeg var i NRK Sørlandet. Jeg var i studio sammen med kollega (fremdeles) Karen Blågestad. Hun hadde sendingen, jeg hadde nyhetene. Etter at bulletengen var presentert, reiste jeg meg opp og skulle gå lydløst ut av studio. Men på et eller annet vis hadde ledningene til hodetelefonen surret seg rundt det ene benet, så jeg falt loddrett i bakken. Karen ble såpass på latteren at hun ikke klarte å fullføre værmeldingen.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

- Spør! Om alt.

Til toppen