Martine Østrem jobber som tekstforfatter i Fasett.

Sommerpraten:

Martines tips for å lykkes i bransjen: Jobb med folk som kan litt mer enn deg selv, hør på «Lappemøte» og tenk sjæl

– Ikke gi opp selv om det ikke går på første, andre, tredje, fjerde eller 12. forsøk, råder tekstforfatteren i Fasett.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I dag kan du bli litt bedre kjent med tekstforfatter Martine Østrem i Fasett.

– Hva gjør du i sommer?

– Nei, det blir vel å rigge seg til i campingstolen, jekke opp en duggfrisk San Pellegrino og fantasere om en hvit strand som ikke er Solastranden. Helt til en nordvestlig bris gjør at jeg strekker meg etter fleecejakken, og brått minner meg på at jeg befinner meg på en hytte i Strand kommune (ikke på en strand i Santorini). I år blir det nok helst tur-retur til familiehytta på Idse! Kanskje en svipptur til hovedstaden.

– Hvilken låt gir deg mest sommerfølelse?

– «Jenter» av Di derre, og egentlig alt annet som spilles på radioen i løpet av sommeren.

– Hvordan oppsummerer du 2021 i kommunikasjonsbransjen så langt?

– Økt satsning på tverrfaglige miljøer. Så langt i år har vi sett flere eksempler på at byråer på tvers av fagfelt slår seg sammen for å samle kompetansen og bli enda mer konkurransedyktige. Nå skal kreativitet forenes med forretningsforståelse, design, teknologi og innovasjon.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Kudos til Sollin og vennegjengen med hele tre nominasjoner i New York Festivals for initiativet «Might Be Coming Soon». Et godt stykke arbeid, bra timing og et viktig budskap! Heia, heia!

– Hva er årets flause til nå?

– Tror Erna stikker av med seieren her. Snakker selvfølgelig om den uforglemmelige 60-årsfeiringen på Geilo.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Senest i går ettermiddag presterte jeg å velte en halvfull kopp med kaffe utover hele kontorpulten. Det gikk heldigvis bra med macbooken, men idéblokka henger fremdeles til tørk.

– Hva er ditt beste råd til en som ønsker å lykkes i kommunikasjonsbransjen?

– Ikke gi opp selv om det ikke går på første, andre, tredje, fjerde eller 12. forsøk. Hvis du har mulighet er et tips å jobbe med folk som kan litt mer enn deg selv (obs: viktig at det ikke blir for stort kunnskapsgap). Da har du alltid noe å strekke deg etter!

– Anbefaler også å sjekke ut podcasten Lappemøte (sesong 2) med Ingrid og Joachim hvis du er ung og lovende, og helt i starten på din kreative karriere. Og til slutt: Ikke glem å tenke sjæl og mene!

Powered by Labrador CMS