Sist gang NRK var i streik var det NJ-medlemmene.
Sist gang NRK var i streik var det NJ-medlemmene. (Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix)

En rekke NRK-ansatte kan havne i streik fra fredag

523 ansatte i NRK kan havne i streik fra og med fredag.

  • SAKEN OPPDATERES

I dag klokken 10.00 starter meklingen i NRK mellom LO Stat og Spekter for NTL og Creos medlemmer, melder LO Stat.

Dersom ikke partene kommer til enighet, kan det medføre streik.

Nestleder i LO Stat og forhandlingsleder, Lise Olsen, opplyser i en melding at NRK har valgt å gi NTLs medlemmer mindre i lønnstillegg enn andre - og derfor er de i mekling.

I meldinga skriver de at «NRK har innført en urettferdig måte å fordele lønn på. NRK hevder de tilbyr like lønnstillegg til alle. Men unnlater å si at ansatte deles opp i grupper, basert på hvilken fagforening ansatte er medlem i», skriver de.

- Dette er en villet forskjellsbehandling vi ikke kan sitte rolig å se på, sier Fredrik Oftebro, nestleder i NTL i meldinga.

Olsen mener at lønnsforskjellene over tid vil eksplodere og blir nærmest umulig å rette opp i.

- NTL NRK krever lik lønn for likt arbeid. Våre medlemmer skal ha samme lønnsutvikling over tid, som kollegaer det er naturlig å sammenlikne seg med, sier Trine Steen, leder i NTL NRK i meldinga.

Direktør for kommunikasjon og sektorpolitikk i arbeidsgiverforening Spekter, Gunnar Larsen, ønsker ikke å kommentere meklingen utover at de håper på en løsning.

– Vi ser frem til konstruktiv forhandling, og håper at vi kommer frem til en løsning med riksmeklerens hjelp, sier han til Medier24.

Streiken kan i så fall begynne allerede fredag 13. november.

Til toppen