Eks-politimann EIRIK JENSENS historie blir TV-serier.
Eks-politimann EIRIK JENSENS historie blir TV-serier. (Foto: Kagge forlag)

Enda en TV-serie om Eirik Jensen: Nikolaj Frobenius skriver drama «inspirert» av saken

- Det er dramatisk krutt i historien, sier Frobenius. Ikke uproblematisk, mener konkurrerende filmskaper.

Oslo (NTB): Mens Nikolaj Frobenius dikter fritt i en planlagt TV-serie basert på Eirik Jensen-saken, skal filmselskapet 4 1/2 lage TV-drama av Jensens egen bok.

– Det er dramatisk krutt i historien om Eirik Jensen, sier Nikolaj Frobenius til Dagsavisen.

Forfatteren har nylig presentert prosjektet «Brorskap», en planlagt TV-serie på 8 episoder à 45 minutter. Han skriver manus til serien, som skal produseres av Friland og tar utgangspunkt i forholdet mellom Jensen og hasjbaronen Gjermund Cappelen.

– Det jeg skriver er inspirert av historien om Gjermund Cappelen og Eirik Jensen. Men jeg dikter videre fritt. I serien forholder vi oss ikke til skyldspørsmålet, forklarer Frobenius.

Håkon Øvreås i filmselskapet 4 1/2 reagerer på prosjektet til Friland.

– Det forbauser meg at de er så tydelige på hvem de lager TV-serie om. Det kan være juridisk problematisk. Det er ikke tillatt å lage TV-serier om levende personer uten deres samtykke, påpeker Øvreås.

Hans eget selskap er i ferd med å utvikle en serie basert på Eirik Jensens bok «På innsiden: Historien om mitt politiliv» fra 2015.

– Vi trenger ikke fiksjonalisere Eirik Jensen, sier Øverås, som legger til at prosjektet til 4 1/2 er mer i startfasen enn Frilands er.

Til toppen