KLASSEKAMPEN: Ansvarlig redaktør Bjørgulv Braanen, sammen med markedssjef Christian Samuelsen og fung. opplagssjef Tove Berg Andersen i anledning opplagstallene for 2014 tidligere i år.
KLASSEKAMPEN: Ansvarlig redaktør Bjørgulv Braanen, sammen med markedssjef Christian Samuelsen og fung. opplagssjef Tove Berg Andersen i anledning opplagstallene for 2014 tidligere i år. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)

Enda et LO-forbund blir Klassekamp-eier. Fellesforbundet kjøper 5 prosent av avisa

- Viktig å støtte en riksdekkende avis som har fokus på arbeidsliv og fagbevegelse, mener forbundet.

(NTB/Medier24): Fellesforbundets forbundsstyre vedtok tirsdag å kjøpe aksjer tilsvarende en eierandel på 5 prosent i Klassekampen AS.

Beslutningen er en oppfølging av vedtak gjort på landsmøtet i oktober.

I begrunnelsen for vedtaket sa Fellesforbundets representantskap følgende i sin innstilling til landsmøtet:

«Det er ikke noe mål for Fellesforbundet å gå ytterligere inn på eiersiden av Klassekampen utelukkende med sikte på å bli en strategisk eier i avisa. Det er derimot viktig for forbundet å støtte en riksdekkende dagsavis som har fokus på norsk arbeidsliv og fagbevegelse, og som har en profil som bringer fram saker fagbevegelsen er opptatt av».

Fellesforbundet sier de vil «være tjent med at Klassekampen er sterk nok til å overleve i dagens utsatte avismarked, og at den fortsatt kan formidle fagbevegelsens utfordringer og politikk.»

– Vi takker og bukker. Dette var svært gledelig, sier Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen i en kommentar på sin FB-side.

Fellesforbundet er langt fra det første LO-forbundet som kjøper seg inn i avisa: Fra før er Fagforbundet med 15 prosent avisas tredje største eier. Også Industri Energi (5 prosent) og EL og IT-forbundet (1,05 prosent) står på aksjonærlista. Det samme gjør LOs hovedorganisasjon, med en mindre post.

Til toppen