Dette er en sak der mange har hatt ulike oppfatninger. De fleste har måttet strekke seg langt for at vi skulle få til en samlet anbefaling, sier Høyres saksordfører Svein Harberg

Enighet om å sikre NRKs framtid, men uklarhet om finansiering: – De fleste har måttet strekke seg langt, mener Høyre

Familie- og kulturkomiteen på Stortinget har lagt fram NRK-meldingen uten konkret forslag til ny modell for finansiering. – Svakt, sier Arbeiderpartiet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Dette er en sak der mange har hatt ulike oppfatninger. De fleste har måttet strekke seg langt for at vi skulle få til en samlet anbefaling, sier Høyres saksordfører Svein Harberg i en pressemelding. Han trekker fram enighet om gode innholdskrav for NRK og fastslår at finansieringsmodellen har vært vanskeligst å bli enig om.

– Vi anbefaler at betaling fra personer best kan ivareta NRKs legitimitet og uavhengighet. Men akkurat hvordan det skal utformes, ble det ikke enighet om, sier han i en kommentar til NTB.

Nå skal regjeringen gjøre den videre utredningen, opplyser han.

Ap mener meldingen som nå ligger på bordet, er svak.

– Regjeringen har hatt lang tid på seg til å finne en samlende løsning for framtidig finansiering av NRK, men regjeringen har ikke evnet dette. Vi er skuffet over mangelen på handlekraft hos dagens regjeringspartier. Nå blir det opp til den nye regjeringen etter valget å ordne opp i denne saken, sier mediepolitisk talsperson Arild Grande i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS