Tone Gullaksen til Trondheimsnytt.
Tone Gullaksen til Trondheimsnytt.

FOLK

Erfaren journalist skal lede Trondheimsnytt: Har ansatt Tone Gullaksen som redaktør

- Vi har fått den redaktøren vi søkte etter, sier Tore Østby.

Tidligere i år varslet eierne av Malviknytt og Rørosnytt at de ville ta dette et steg videre, og lansere Trondheimsnytt.noDermed går de i konkurranse både med Adresseavisen og Trondheim24 - sistnevnte ble etablert i fjor. 

Og nå er redaktøren for den nye nettavisa på plass: Hun heter Tone Gullaksen og har lang erfaring fra flere redaksjoner i NRK, Dag og Tid og Nynorsk Pressekontor. 

I NRK har Gullaksen arbeidet i Her og Nå, Dagsnytt og Alltid Nyheter og i NRK Nordland - som reporter, programleder, nyhetsanker og produsent.

- Vi har fått den redaktøren vi søkte etter i Tone Gullaksen. Hun er en tydelig redaktør, med sterk integritet og troverdighet. Vi syns det er gledelig og betryggende at hun sa ja til å bli redaktør i trondheimsnytt.no, sier Tore Østby i en melding. 

Han er redaktør i Torik AS - selskapet som driver de to andre avisene og vil eie Trondheimsnytt. 

- Dette er en god nyhet for trondheimsnytt.no, for innbyggerne i Trondheim og andre som er opptatt av trønderhovedstaden, og for journalistikken som fag, sier Østby. 

Ambisjonen er at nettstedet vil begynne å publisere saker allerede nå i juni, med en offisiell lansering en gang før 1. september. 

Gullaksen sier selv dette i en videosnutt som følger tirsdagens pressemelding: 

 

 

Til toppen