Foto: Privat
Foto: Privat

FOLK

Erlend Skevik forlater VG - blir vaktsjef i TV 2

– Det er ingen grunn til at TV 2 ikke skal kunne ta en sterkere posisjon i det digitale markedet, sier Skevik til Medier24.

Erlend Skevik har vært reporter i VG de siste ti årene, nå går han til TV 2. Det skriver Kampanje

Overfor Medier24 sier Skevik at han ser et stort potensial for TV 2 å utvikle seg digitalt. 

– Jeg er trigga av å bidra til det. Det er en kanal med noen av de flinkeste journalistene i landet i staben sin. Det er ingen grunn til at TV 2 ikke skal kunne ta en sterkere posisjon i det digitale markedet, sier han. 

Med seg har han 10 års erfaring fra VG. 

– Det er et av mediehusene i verden som har lyktes best digitalt. Det ville vært rart om jeg ikke plukka opp noe der som kan være nyttig, sier Skevik. 

Det er ikke avklart når Skevik starter i ny jobb, men rundt nyttår er ikke usannsynlig sier han. 

– Jeg har hatt fantastiske år i VG hvor jeg har fått stor tillit som reporter og i ulike andre roller. Det er et utrolig profesjonelt hus, med veldig mange flinke mennesker som jeg kommer til å savne, sier han.

TV 2 er svært fornøyde med ansettelsen, ifølge Derek André Bjølgerud, redaksjonsleder i TV 2. 

– Vi syns Erlend har en veldig spennende bakgrunn. Han har stor kompetanse på det TV 2 nå står overfor, med å gå fra en stor lineær suksess til å jobbe nærmere og tettere på det digitale, etter å ha vært med gjennom de 10 siste årene i VG, sier Bjølgerud til Medier24. 

– Han har masse journalistisk erfaring, hvor han har dekket store nyhetshendelse både fra felt og fra desk. Han vet hvordan det er å være i begge situasjoner. Han har også en del lederegenskaper vi ser etter i en vaktsjef, og vet hvordan det er å jobbe i et team på maksnivå. Han har stor forståelse for saksbredden TV2.no skal gi publikum, som VG nett også har. 

– Han vil være en god tilvekst til det vi har i dag, i en redaksjon med mye fart og mange spennende nyansettelser som kommer på toppen av sluggerne vi har fra før. 

Til toppen