Statsminister Erna Solberg (H) intervjues av Svein Tore Bergestuen på «Late Night Show» under SKUP-konferansen fredag.
Statsminister Erna Solberg (H) intervjues av Svein Tore Bergestuen på «Late Night Show» under SKUP-konferansen fredag. (Martine Eren Jacobsen)

Erna Solberg harselerte med VG: – Om du er i krise og leverer en rapport, trenger du ikke stille i Dagsnytt 18

Erna Solberg var blant fredagens overraskelser på SKUP-konferansens «Late Night Show». Der ble hun spurt om blant annet VG.

Det hele ble sparket i gang av en pianospillende og syngende Svein Tore Bergestuen, før han introduserte kveldens første gjest – selveste statsminister Erna Solberg (H).

Først innledet de om regjeringens hyppig utskiftede justisministere, deretter peilet Bergestuen samtalen inn på publikum ventet på: Nemlig pressen.

– Nå kan vi begynne å prate om det alle her er mest opptatt av – nemlig seg selv, sa Bergestuen til øredøvende stillhet fra pressen.

– Humor har de ikke, var Solbergs umiddelbare respons.

Statsminister Erna Solberg (H) intervjues av Svein Tore Bergestuen på «Late Night Show» under SKUP-konferansen fredag. Foto: Martine Eren Jacobsen

 

– Trenger ikke stille opp i Dagsnytt 18

Deretter stilte Bergestuen spørsmål om den heftig debatterte VG-saken, som har blitt dekket opp og ned i mente de siste ukene.

– Jeg har lært noen ting av denne saken. Om du er i en krise og leverer en rapport, så trenger du ikke stille opp i Dagsnytt 18, være i Dagsrevyen samme dag og du kan bruke ganske lang tid på å undersøke en sak som mange ber deg om å mene noe om, sa Solberg til latter fra salen.

Deretter kom en noe mer alvorlig betraktning fra statsministeren:

– Det er en vanskelig sak, og den er til ettertanke for alle. Det er forskjell på oss – profesjonelle intervjuobjekt – og de som ikke er det, sa hun.

 

– Vi er vant til å krangle

Hun la til:

– Alle politikere har vært i situasjonen der en journalist bruker sitat vi mener å ikke ha sagt. Det er vi vant til å krangle om, men det er ikke nødvendigvis alle.

Statsminister Erna Solberg (H) intervjues av Svein Tore Bergestuen på «Late Night Show» under SKUP-konferansen fredag. Foto: Martine Eren Jacobsen

– Hvem tror du på, spurte Bergestuen.

– Jeg har ingen grunnlag til å velge side her. Jeg vil ikke gå inn og gjøre meg til dommer i dette. Jeg tenker jeg skal passe meg for å gå inn i selve saken, svarte Solberg.

 

– Steiro har ikke satt så mye preg

Sjefredaktør i VG har fått krass kritikk som følge av VGs dekning av Trond Giske-saken, og hans stilling i avisen har blitt diskutert. Han får likevel styreleder Torry Pedersens tillit, og blir sittende.

– Hva tenker du om at det er en bergenser som fortsatt leder VG?

– Vi synes det var leit at han sluttet i Bergens Tidende. Det er fint at han leder VG, men de har ikke fått så mye mer fiskeripolitikk og vestlandsnæringer i VG, så han har ikke satt så mye preg enda, sa hun med glimt i øyet.

Til toppen