FLYTTER FRA BERGEN: – Det var denne jobben som kunne få meg til å forlate Bergens Tidende. VG er Norges beste redaksjon og har en unik digital posisjon. Jeg går til oppgaven med ydmykhet, men mest av alt gleder jeg meg til å bli kjent med nye kolleger og bidra til å videreutvikle journalistikken i VG, sier Gard Steiro, ifølge en pressemelding.
FLYTTER FRA BERGEN: – Det var denne jobben som kunne få meg til å forlate Bergens Tidende. VG er Norges beste redaksjon og har en unik digital posisjon. Jeg går til oppgaven med ydmykhet, men mest av alt gleder jeg meg til å bli kjent med nye kolleger og bidra til å videreutvikle journalistikken i VG, sier Gard Steiro, ifølge en pressemelding.

FOLK

«Et vanskelig valg. Det var denne jobben som kunne få meg til å forlate Bergen»

Gard Steiro slutter i BT etter 15 år, for å bli nyhetsredaktør i VG.

Gard Steiro (39) varslet i dag styret i Bergens Tidende om at han slutter som sjefredaktør. Steiro har takket ja til stillingen som nyhetsredaktør i VG.

Det opplyser avisene i en pressemelding mandag formiddag.

LES MER - intervju med Gard Steiro mandag formiddag:

Selv sier Steiro dette om valget, i pressemeldingen:

– Valget har vært vanskelig. Jeg har jobbet i Bergens Tidende i 15 år og har et kjærlighetsforhold til avisen. Den er blitt en del av meg. Jeg forlater en fantastisk redaksjon som spiller en svært viktig rolle på Vestlandet. Jeg vil takke alle de dyktige, lojale og inspirerende kollegene mine.  De leverer journalistikk av høy kvalitet hver eneste dag. Det er jeg overbevist om de vil fortsette med, sier Steiro.

– Det var denne jobben som kunne få meg til å forlate Bergens Tidende. VG er Norges beste redaksjon og har en unik digital posisjon. Jeg går til oppgaven med ydmykhet, men mest av alt gleder jeg meg til å bli kjent med nye kolleger og bidra til å videreutvikle journalistikken i VG, sier Steiro.

Han ble ansatt som sjefredaktør i 2012. I årene før var han nyhetsredaktør.

Dette sier styreleder og Schibsted Norge-direktør Didrik Munch om valget:

– Det er et stort tap for Bergens Tidende at Steiro slutter. Han er en usedvanlig dyktig og populær redaktør. BTs journalistikk har aldri vært bedre enn de siste årene. Mediehuset har satt nasjonal dagsorden, vunnet en rekke priser for undersøkende journalistikk, og er blitt kåret til Årets nettsted.

- Steiro har vært en avgjørende kraft gjennom en lang periode. Jeg beklager at han slutter, men har samtidig forståelse for at han søker nye utfordringer. Når Steiro først forlater BT, er jeg glad for at Schibsted kan dra nytte av kompetansen hans i et av de andre mediehusene våre.

Styret i BT starter nå arbeidet med å finne Steiros etterfølger. Han vil inntil videre fungere i stillingen.

– Bergens Tidende står godt rustet til å møte fremtiden. Selv om mediebransjen er i stor endring, er fortsatt den avgjørende faktoren at redaksjonene leverer kvalitetsinnhold både på nett og papir. Det skal BT gjøre også under neste sjefredaktør, sier Munch.

VG-sjef Torry Pedersen har i snart ett år jaktet på nyhetsredaktør, etter at Helje Solberg ble TV-sjef.

I dag sier Pedersen dette om Gard Steiro:

– Jeg har over tid vært imponert over den journalistiske utviklingen i BT under Gard Steiros ledelse. Noen av de meste omtalte sakene i norsk offentlighet de senere år har hatt sitt utspring fra hans redaksjon, og det er usedvanlig sterkt gjort med tanke på at BT er en regionavis. Gard har bekledd nær sagt alle posisjoner i en redaksjon.

- Jeg mener bredde i erfaring er helt vesentlig for medieledere i en tid der medielandskapet er i rivende utvikling. Han har dessuten vist at han behersker det å være toppsjef i hovedmediet i en by som Bergen – der jeg formoder både politikerne, politiet og fotballklubben setter redaktøren på prøve. Han er med andre ord usedvanlig godt kvalifisert til oppgaven på alle områder, sier Torry Pedersen, sjefredaktør og administrerende redaktør i VG

Gard Steiro vil tre inn i sin nye rolle i løpet av høsten, heter det i pressemeldingen.

Medier24 kommer tilbake med mer!

Til toppen