Calle, Bård og Vegard har reist til Polen og funnet tre look-alikes som kan avlaste dem når det står på som verst her hjemme. Fra sesong 5 av «I kveld med Ylvis LIVE».
Calle, Bård og Vegard har reist til Polen og funnet tre look-alikes som kan avlaste dem når det står på som verst her hjemme. Fra sesong 5 av «I kveld med Ylvis LIVE». (Foto: TVNorge)

Etter et tøft 2015 for TVNorge, skal Discovery bokse seg tilbake. Topper laget med Ylvis

Sport og humor er fortsatt oppskriften for Harald Strømme & co.

Etter flere år med sammenhengende vekst, har det gått tråere for TVNorge og Discovery-gruppens kanaler i år.

Men sjefen sjøl, Harald Strømme, er offensiv når han torsdag lanserer vårens TV-meny.

  • Se oversikt over vårens programmer nederst i saken!

Slik beskriver Strømme ambisjonene i en pressemelding torsdag:

- Vi har vokst hver eneste sesong fem år på rad frem til i år. Slik innsats koster, og vi har både kjent på melkesyre og blodsmak i motbakkene. Men nå har vi fått tilført ny energi.

- En solid dose karbohydrater i form av en ny sportskanal og betydelige investeringer i nye rettigheter. Vi har boksehanskene på og er klare for en ny, tøff TV-sesong, sier Harald Strømme, sjef i TVNorge og Discovery Networks.

Alle disse ser du på TVNorge og Discovery-kanalene til våren.
Alle disse ser du på TVNorge og Discovery-kanalene til våren. Bilde: TVNorge

YLVIS tilbake

Ikke uventet peker Discovery på sport og humor som sine to viktigste satsinger.

På menyen står velkjente konsepter som Neste sommer, Thomas Giertsen: Helt perfekt, I kveld med YLVIS LIVE, Brille, 71° nord – Norges tøffeste kjendis, Typisk deg med Petter Schjerven og 4-stjerners middag.

Men også nykommere som I hodet på Tufte, med OL-vinner Olaf Tufte, Koht og kidsa med tidligere NRK-profil Christine Koht, og Jarle Andhøys Berserk, som denne gangen har fått med seg komiker Anne-Kat. Hærland og rockelegende Hans Petter Baarli på tur.

- Norgesmester i humor er ikke noe du er, det er noe du har vært og kan bli. Vårt mål er å ta tittelen enda en gang, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks, i pressemeldingen.

- Derfor setter vi på fire av våre sterkeste og mest kjente humorprogrammer denne våren. I tillegg har vi fått med oss noen av Norges sterkeste TV-navn i våre nysatsinger. Det skulle legge grunnlag for en trygg, god og topptung TV-vår, mener Landsverk.


Tunge sportsrettigheter

Sport blir også stadig viktigere for Discovery-gruppen.

I høst har de satt stadig nye rekorder med fotballherrenes EM-kvalik, og i påvente av OL-satsing om noen år, har kanalene flere rettigheter å spille på:

Discovery sitter blant annet på rettighetene til VM-kvalifiseringen i fotball, Europaligaen, tysk Bundesliga, norsk klubb- og landslagshåndball, verdens to største golfturneringer, PGA Tour og Masters, French Open og ishockey-VM i 2016.

Slik blir TV-våren på TVNorge og Discovery-kanalene

TVNORGE

Asbjørns julekalender (NY! – desember 2015)
Det er få som elsker julen like mye som Asbjørn Brekke, og derfor har TVNorge hyret ham til å lage sin helt egen julekalender. Kanalen har lovet ham 24 celebre overraskelsesgjester, så hver kveld fram mot jul åpner en forventningsfull Asbjørn døren til sitt lille juleverksted for en ny potensiell venn. Han får også god hjelp av slekta til å lage julekalender. De skøyeraktige grandonklene hans, Tarald og Tørris, lager julegjøn, mens nevø og mediefagelev Ove Hoff tester julegaver. Med Asbjørn Brekke som direktørnisse for det hele, kommer ventetiden fram mot denne julaften til å bli alt annet enn lang og kjedelig.

Neste sommer (sesong 3)
En av TVNorges aller største humorsuksesser er tilbake igjen til våren. Per Ivar (Trond Fausa Aurvåg) er fornøyd eier av egen hytte, men får seg et slag for baugen når nabohytta kjøpes av foreldrene til kona Eva (Janne Formoe). Med svigers rett over hekken gjennom hele sommeren er det duket for nye hytterelaterte problemstillinger og forviklinger. Samtidig får også Terje (Eivind Sander) testet sin tålmodighet denne sommeren, når tenåringsdatteren hans tar plass i hytta sammen med ham og kjæresten Anki (Pia Tjelta).

I hodet på Tufte (NY!)
Han er bonde, tidligere brannmann og to ganger olympisk mester i roing. Nå får Olaf Tufte også sitt eget TV-program. I I hodet på Tufte møter jernmannen noen av Norges fremste idrettsutøvere for å finne svaret på hva som kreves for å bli en ener på sitt felt. I hver episode kaster Tufte seg inn i en prestisjefylt duell i en ny idrettsgren. Tuftes mål er alltid seier, men kan han også plukke opp viktig lærdom på veien mot sitt olympiske comeback i Rio i 2016? Tufte møter Martin Johnsrud Sundby, Erik Thorstvedt, Aleksander Hetland, Bjørn Maaseide og Jan Kvalheim, Ingvill Måkestad Bovim, Henning Solberg, Gunn-Rita Dahle Flesjå og Birgit Skarstein.

I kveld med YLVIS LIVE (sesong 5)
2016 får garantert en pangstart når brødrene Ylvisåker og deres trofaste sidekick Calle igjen danser ut på scenen for å lage direktesendt TV-moro fra Folketeateret i Oslo. Sammen med praktikant Magnus Devold skal de igjen lage Norges villeste talkshow. Seerne vet aldri hva de får med denne gjengen, og som en live-opplevelse vil ikke en gang Bård og Vegard kunne forutsi hva som vil skje underveis. Forrige sesong av I kveld med YLVIS LIVE ble en stor opptur for Ylvis og TVNorge. Samtlige ti forestillinger i Folketeateret ble utsolgt, og sesongen ble den mest sette noensinne for talkshowet.

71° nord – Norges tøffeste kjendis (sesong 7)
Du kan ha lest mangt og mye om norske kjendiser, men det er først når de henger i en stupbratt fjellvegg med akutt dødsangst at du virkelig kommer inn på dem. Følgende ti kjendiser får i år testet sine grenser: Anders Jacobsen (skihopper), Cathrine Larsåsen (stavhopper), Erlend Elias (stylist), Agnete Kristin «Aggie» Johnsen (artist), Jonas Bergland (lege og komiker), Ann Kristin Flatland (skiskytter), Thomas Ulsrud (curling-utøver), Siri Kristiansen (programleder og komiker), Hans Petter «Burre» Buraas (alpinist) og Kristin Størmer Steira (langrennsløper).

Koht og kidsa (NY!)
Da Christine Koht var ungdom på 80-tallet, var ungdomslivet noe helt annet enn det er i dag. Den gangen var det kult å røyke og ha dårlige karakterer. Sånn er det ikke nå lenger. For ifølge mediene er de såkalte millenniums-kidsa stort sett flinke og pliktoppfyllende, og de drikker mye mindre enn generasjonene før dem. Samtidig er mange av dem allerede slitne. Er det virkelig sånn, eller er det bare noe avisene vil ha oss til å tro? I tilfelle det er sånn, hvorfor er det sånn? Det skal Koht og kidsa prøve å finne svarene på i løpet av våren på TVNorge.

Thomas Giertsen: Helt perfekt (sesong 6)
Thomas og Ine er tilsynelatende lykkelig gift, og nå venter paret attpåtil barn! Den sjette sesongen av Thomas Giertsen: Helt perfekt følger Thomas og Ine på veien mot det store mirakelet som skal skje om ni måneder, når det uendelig mye omtalte familielivet venter dem. Flere kjente fjes dukker opp underveis, blant andre Frank Kjosås, Leo Ajkic, Anne Rimmen, Harald Rønneberg, Arve Tellefsen, Pia Tjelta, Trond Espen Seim og Henriette Steenstrup. Forrige sesong av Thomas Giertsen: Helt perfekt var den mest sette i rekken.

4-stjerners middag (sesong 8)
I 4-stjerners middag åpner fire kjente personer dørene til sine hjem og kjøleskap. Så godt de kan, skal de by på god mat og like gode opplevelser. Blant de 40 kokevillige celebritetene finner vi i år blant andre Stian Blipp, Triana Iglesias, Sophie Elise Isachsen, Kristian Kjelling, Guri Schanke, Kjetil Rekdal, Roald Øyen, Ola-Conny Wallgren, Tiril Sjåstad Christiansen og Emilie «Voe» Nereng.

Typisk deg med Petter Schjerven (sesong 3)
En nysgjerrig og leken Petter Schjerven gir oss nok et dypdykk i menneskesinnet – uten selvhjelpsbøker eller freudiansk psykoanalyse. Petter vil finne ut hvorfor vi er som vi er og gjør som vi gjør, og han søker svar blant både eksperter og folk flest. Temaer for året er blant annet sex, sport, penger, mat og kjendiseri. Det fryktede «psykokammeret» er blitt oppgradert og nye kjendiser vil få testet sine stressmestringsevner. Blant forsøkskaninene finner vi Sigbjørn Johnsen, Harald Eia, Jenny Jensen, Eyvind Hellstrøm og Sandra Lyng Haugen.

Brille (sesong 4)
Det humorbaserte kunnskapsprogrammet med Harald Eia og Bård Tufte Johansen i spissen er blitt en viktig del av dagens TVNorge-DNA. Til våren er Brille tilbake for fjerde gang på kanalen, og det rullerende panelet frekventeres igjen av noen av Norges fremste komikere. Det blir nye dypdykk i vitenskapens forunderlige verden, akkompagnert av tilsynelatende umulige oppgaver, når programleder Harald Eia igjen slipper løs sin indre nerd.

Berserk – i pionerenes farvann (NY!)
Denne våren seiler Berserk på skjermen med sitt mest usannsynlige mannskap noensinne. Eventyrer Jarle Andhøy legger fra kai med humorist og satiriker Anne-Kat. Hærland. Med på skuta er også Norges råeste rockegitarist, Petter Baarli fra Backstreet Girls og Valentourettes, sammen med flere trofaste berserkere. Hvordan opplever de ferske sjøfolka naturkreftene og isens uvisshet? Takler en gjeng bulkete sønner av Norge en kvinne om bord? Anne-Kat. Hærland har det definitivt i kjeften, men kan hun gjøres til en garvet ishavsseiler?

Barneavdelingen (sesong 2)
Til våren blir TV-seerne igjen invitert inn i en av helse-Norges viktigste institusjoner, Barneavdelingen ved Oslo Universitetssykehus. Gjennom ti episoder følger kameraene pasienter, foreldre og ansatte gjennom motgang, medgang, sorg og glede. Serien skildrer en arbeidsplass utenom det vanlige, der alvor preger hverdagen, men hvor også humor spiller en vesentlig rolle for både pasientene og menneskene som jobber der.

Mitt kjøkken ruler (NY!)
De elsker å lage mat, og blant venner og familie er de kjent for å trylle fram de lekreste retter. Men hvordan går det når kokkeferdighetene settes på prøve? I Mitt kjøkken ruler utfordres norske hobbykokker til å levere etter restaurantstandard, i sitt eget hjem. Deres oppgave er å ut-kokkelere de andre deltakerne og imponere de kravstore dommerne, mesterkokkene Ole Martin Alfsen og Christopher Haatuft. Det skal konkurreres over hele Norge, og de beste lagene fra hver landsdel jakter på en plass i en trykk-koker av en finale i Oslo.

MAX

Forsvaret (NY!)
Hvert år avtjener 8000 norske gutter og jenter verneplikten. I dokumentarserien Forsvaret kommer seerne tett på ti av disse ungdommene gjennom et helt år. Alle kastes inn i en hverdag hvor de må håndtere tøffe utfordringer og fatte avgjørende valg. Aldri før har en TV-kanal møtt så åpne dører hos Forsvaret, og ungdommene i serien gjennomfører sin førstegangstjeneste i fem ulike avdelinger: Fregattvåpenet, Luftforsvarets flygeskole, Grensevakten, Forsvarets ingeniørhøgskole og Kampeskadronen.

Oslo S (NY!)
Hver morgen klokka 03.45 åpner Oslo S dørene og blir til et av Nordens største knutepunkt. Nær 200 000 mennesker passerer gjennom stasjonslokalene på én dag, og hele 50 millioner er innom i løpet av ett år. Oslo S er en dokumentarserie som gir et unikt innblikk i den utfordrende hverdagen til vekterne som har stasjonen som sin arbeidsplass. Som et av de tettest overvåkede områdene i Nord-Europa, har Oslo S kameraer som fanger opp alt som skjer, fra overdoser og slåsskamper til slagpasienter og folk som har gått seg vill og sliter med å finne riktig togspor. Vekterne bistår dem alle.

Insider (sesong 5)
MAX-suksessen Insider returnerer til våren med nye innblikk i hva som skjer på skyggesiden av Norge. I programmets femte sesong retter Insider søkelyset blant annet på det norske narkomiljøet og nordmenn involvert i sex-industrien i Thailand. Kamera er også med når utenlandske biltyver tar seg ut av Norge og inn i Litauen. Insider er en dokumentarserie som oppsøker mennesker, miljøer og steder folk flest ikke har tilgang til.

Norske rednecks (NY!)
Bli med inn i en verden der rikdom måles i strips, ståltråd, gaffatape, hestekrefter og øl. På trygg avstand fra A4-livet lever en gjeng livsglade originaler som virkelig kan kunsten å nyte livet til fulle. Serien Norske rednecks er en varm dokusåpe om et annerledes liv og miljø: et miljø stappfullt av fantastiske karakterer. Serien inneholder plenty med humor, guttestreker, selvironi og varme. Samtidig vil Norske rednecks få noen og enhver til å heve øyenbrynene og kanskje reflektere over sin egen livsstil.

Veipatruljen (NY!)
Veipatruljen følger de som rykker ut og redder dagen for frustrerte og havarerte bilister. For NAFs bilbergere er arbeidshverdagen svært variert. Oppdragene spenner fra å hjelpe brudgommen som har låst både bilnøkler og giftering inne i bilen, til å bistå ved veltede vogntog på E6 og dramatiske utforkjøringer. Én ting går likevel igjen: Hendelsene kommer alltid ubeleilig for den som rammes. Med 500 000 medlemmer spredd over hele landet, er det bestandig nok å gjøre for NAFs bilbergere.

FEM

Kakekrigen (sesong 5)
Kakekrigen har vært en suksesshistorie for FEM, og fjorårets sesong var kanalens mest sette programserie. Glade bakeamatører fra hele Norge måler melis, sukker og krefter mot hverandre når Kakekrigen er tilbake på skjermen denne våren. Sesongen utvides i år til elleve uker, med en spennende semifinalerunde lagt til. I juryen sitter den lidenskapelige matbloggeren Monica Csango og konditormester Lars Lian. Programleder er Fridtjof Nilsen.

Trinny & Susannah – oppdrag Norge (sesong 5)
Storbritannias ærligste og herligste stylister er tilbake i Norge for å hjelpe kvinner med å gjenvinne selvtilliten. Denne gangen kler de opp norske kjendiser, deriblant Camilla Herrem, Hanne Nabintu Herland, Ingeborg Heldal, Siri Kristiansen, Trude Mostue, «Charter-Hilde» Skovdahl og «Lotto-Ingeborg» Myhre. Trinny og Susannahs direkte, men hjertevarme, tilnærming har endret kvinners opplevelse av seg selv verden over.

Unge mødre (sesong 15)
I serien Unge mødre kommer seeren tett på livet til ni mammaer – og denne gangen også én pappa! Roy Are (20) fra Ål har aleneansvaret for datteren Linnea (2,5) og livnærer seg som klatreinstruktør. I tillegg blir seeren kjent med blant andre Marthe (19) fra Moss, som vil tilbake på innebandybanen etter graviditeten, tobarnsmoren Kristin (20) fra Våler, som fødte datteren Kristiane på badegulvet hjemme, og islandske Freyja (17) fra Vennesla, som ble gravid som 15-åring. Serien skildrer de unge foreldrenes hverdag, med utdanning og jobb, framtidsdrømmer og kjærlighetsliv.

DISCOVERY CHANNEL

Hvordan gjør de det?
I Hvordan gjør de det? ser Eldrid Borgan, Aleksander Gamme, Tom Stiansen og en rekke norske programledere nærmere på prosessene som ligger bak tingene som utgjør den moderne verden. Det er et stort spenn i hva som undersøkes, og det kompliserte blir forklart på en enkel måte. I hvert program tar de kunnskapsrike programlederne for seg flere temaer, og de undersøker alt fra ski og våtdrakter til 3D-printere og skyskrapere. Hvordan gjør de det? er et klassisk Discovery-program, og det er andre gang serien har norske programledere.

Til toppen