(Faksimile fra lørdagens Sør-Varanger Avis)
(Faksimile fra lørdagens Sør-Varanger Avis)

Etter fem millioner i underskudd på fire år, må lokalavisa kutte kraftig. To av fem journalister må gå

Tøffe tider for Sør-Varanger Avis i Kirkenes. Kutter fire årsverk.

Den siste tida har medier fra hele landet vært i Kirkenes for å dekke «asylstrømmen» over russergrensa.

Men det daglige nyhetsblikket fra øst kan bli smalere. For nå går det mot tøffere tider for lokalpressen, kan vi lese på SVA.no:

Lokalavisa Sør-Varanger Avis planlegger nå å kutte fire årsverk. Av dette skal to stillinger tas fra redaksjonen.

Det vil si at to av fem journaliststillinger blir borte.

Foruten de fem journalistene, består redaksjonen av nyhetsleder, redaksjonssekretær og en redaktør/daglig leder.

Behandles på styremøte torsdag

Forslaget om kutt behandles på et ekstraordinært styremøte førstkommende torsdag. Og begrunnelsen er solid svikt i inntektene.

Styreleder og konstituert redaktør Kjell Wickstrand sier til SVA.no at det har vært et kraftig fall i annonseinntektene:

- Inntektene er nesten halvert. På årsbasis dreier seg om en million kroner. Virkningene av dette kom for fullt etter sommeren og vi har en klar ubalanse mellom inntekter og kostnader. Vi er nødt til å se på kostnadene i bedriften, og siden lønn og sosiale utgifter utgjør over 60 prosent, er det dit vi ser, sier Wickstrand.

Redaktør og daglig leder Randi Fløtten Andreassen er for tida sykemeldt, og styreleder Wickstrand har fungert i hennes sted.

Kraftige underskudd seneste åra

Sør-Varanger Avis AS er eid av lokale og andre aksjonærer. Blant dem er Odd-Reidar Øie gjennom Amble Investment største aksjonær med rundt 15 prosent av aksjene. Altaposten er inne på eiersida, men avisa er ikke en del av Polaris Media.

Avisa har de seneste åra vært gjennom noen tøffe tak, og samlet resultat før skatt har på fire år vært nær fem millioner kroner i underskudd. Av dette knytter noe seg til en mislykket lokalavisetablering i Vadsø for noen år tilbake.  

For ordens skyld: Undertegnede var fra sommeren 2013 til sommeren 2014 redaktør og daglig leder i regionavisa Finnmarken; Sør-Varanger Avis sin viktigste konkurrent. 

Til toppen