Senkveld med Thomas og Harald" tar slutt fra neste sesong.
Senkveld med Thomas og Harald" tar slutt fra neste sesong. (Ruud, Vidar)

Etter snart 15 år tar «Senkveld» med Thomas og Harald slutt: Neste sesong blir den siste

- Dette er noe vi har tenkt på lenge, og sammen kom vi frem til at det er riktig å avslutte dette eventyret nå, selv om det er vemodig.

Thomas Numme og Harald Rønneberg har bestemt seg for at neste sesong av «Senkveld med Thomas og Harald» blir den siste.

Det melder TV 2 i en pressemelding. Det betyr at den 30. sesongen av Senkveld blir den siste.

- Vi er så heldige! Vi har hatt verdens beste jobb i snart 15 år, og har fått lov til å møte så mange herlige, imponerende og merkelige mennesker. Og vi har fått lov til å oppleve ting som...ikke er så vanlige, sier Thomas Numme i meldinga og blir replisert av sin kollega:

- Vi elsker det vi gjør, og alle de der hjemme som følger med oss hver fredag, sier Harald Rønneberg.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes sier i meldinga: 

TV 2-sjef Olav T. Sandnes.
TV 2-sjef Olav T. Sandnes. Foto: Erik Waatland

- Alle eventyr har en slutt, også det som må ansees å være ett av de vakreste eventyrene på TV 2. «Senkveld med Thomas og Harald» er, og har vært, en institusjon på fredagene på TV 2 i 15 år. I ukas mest populære talkshow har programlederne samlet familien foran skjermen uke etter uke, måned etter måned og år etter år, kommenterer TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Denne ukens program er nummer 421 i rekken for Thomas og Harald, og når de går av skjermen i mai er det med 435 sendinger bak seg. Avslutningssesongen blir den 30. i rekken, har oppstart i februar og avsluttes i mai 2018.

Duoen sier i pressemeldingen at det å gi seg, er en nøye overveid beslutning.

- Dette er noe vi har tenkt på lenge, og sammen kom vi frem til at det er riktig å avslutte dette eventyret nå, selv om det er vemodig.

- Ja, med 30 sesonger i boks og 15 år når vi avslutter i mai, kan vi si oss både stolte og fornøyde, sier Harald.

 

Skal fortsette på TV 2

Thomas og Harald har fortsatt kontrakt med TV 2 og ser frem til et videre samarbeid med kanalen, skriver TV 2.

- Etter avslutningen i mai skal vi aller først ta oss en liten pause fra skjermen, og så gleder vi oss til å finne på nye morsomme ting sammen med TV 2, sier duoen.

Hva som skjer sent på fredagskveldene på TV 2 neste høst er for tidlig å si noe om, opplyser kanalen.

- Vi skal legge planer for fredagskvelden på TV 2 også etter at Thomas og Harald tar seg en velfortjent helgefri for første gang i voksen alder. Men fokuset nå er å tilrettelegge for at Thomas og Harald kan gå inn i sin siste sesong med en ambisjon om å lage en avslutning og markering av 15-årsjubileet på en måte som rett og slett går inn i historiebøkene, sier Olav T. Sandnes i pressemeldingen.

Til toppen