Ansvarlig redaktør for Kunstkritikk, Jonas Ekeberg og ansvarlig redaktør for Morgenbladet, Anna B. Jensen.
Ansvarlig redaktør for Kunstkritikk, Jonas Ekeberg og ansvarlig redaktør for Morgenbladet, Anna B. Jensen. (Foto: Christina Ulriksen)

Etter tolv år på nett, går Kunstkritikk.no til papir: Nytt samarbeid med Morgenbladet

Skal samarbeide om tre årlige kunst-bilag.

Ukeavisen Morgenbladet og nettidsskriftet Kunstkritikk skal i 2016 samarbeide om en ny publikasjon som skal samle og utdype den norske kunstsamtalen, opplyses det i en melding.

Navnet på den nye publikasjonen blir Morgenbladet Kunstkritikk. Den vil komme som bilag til Morgenbladet tre ganger i året: I januar, mai og september.

- I Morgenbladet Kunstkritikk vil leserne finne portrettintervjuer, reportasjer, essays, kritikk og kommentarjournalistikk. Vi vil presentere et kresent og kritisk blikk på kunsten i dag, både nasjonalt og internasjonalt. Målet er å bryte ned skillet mellom samtidskunsten og en bredere offentlighet, sier Jonas Ekeberg, ansvarlig redaktør for Kunstkritikk.

Hver utgave vil gi et bilde av den aktuelle situasjonen i det norske kunstfeltet og gir perspektiver på den kommende utstillingssesongen: vår (januar-april), sommer (mai-august) og høst (september-desember).

Artiklene vil også bli publisert på nettet.

- Vi er veldig glade for å kunne samarbeide med Kunstkritikk. Morgenbladet har bred og sterk dekning på de fleste kulturområder og med dette prosjektet legger vi ekstra vekt på kunstjournalistikken. Vi har tro på at Morgenbladet Kunstkritikk vil tilføre norsk kunstliv en ny dimensjon, sier Anna B. Jenssen, ansvarlig redaktør i Morgenbladet.

  • Morgenbladet er en uavhengig ukeavis med vekt på politikk, kultur og forskning. Avisen er riksdekkende og globalt orientert, og arbeider for å øke interessen for kritikk, dialog og meningsutveksling. Avisen utkommer fredager og har 109.000 lesere. I perioden 2003 til 2014 har opplaget økt fra 8000 til 29.337 eksemplarer.
  • Nettidsskriftet Kunstkritikk publiserer kritikk, kommentar og nyheter fra kunstfeltet, og har opparbeidet seg en posisjon som Nordens ledende tidsskrift for samtidskunst. Tidsskriftet har redaksjoner i Oslo, København og Stockholm og oppdateres daglig. I første kvartal 2015 hadde Kunstkritikk i snitt 5578 unike lesere per uke.
Til toppen