ESC-sjef Jon Ola Sand returnerer til NRK for å jobbe med NRKs flytteprosjekt.
ESC-sjef Jon Ola Sand returnerer til NRK for å jobbe med NRKs flytteprosjekt. (Foto: Thomas Hanses/EBU)

Eurovision-sjef Jon Ola Sand vender tilbake til NRK: – Det blir godt å komme hjem

Jon Ola Sand blir ny prosjektleder for flytteplanene til NRK.

Sjef for Eurovision Song Contest hos European Broadcasting Union (EBU), Jon Ola Sand, vender tilbake til NRK og blir ny prosjektleder for arbeidet med nytt hovedkontor. Det melder statskanalen selv på nrk.no.

– De nesten 10 årene i EBU har vært fantastiske og spennende, men det skal også bli godt å komme hjem. Ute i Europa blir NRK stadig nevnt som en allmennkringkaster som får det til: NRK har i større grad enn andre klart å tilpasse seg endrede vaner hos publikum, digitaliseringen har komme langt, og nye måter å publisere innhold på treffer nye målgrupper. I jobben jeg nå kommer tilbake til, skal jeg arbeide for at NRK står best mulig rustet for framtiden. NRK skal fremdeles være en ledende allmennkringkaster i Europa, sier Sand.

Ifølge NRK blir hans viktigste oppgave å «arbeide med utvikling av NRK som organisasjon når NRK skal inn et nytt bygg», i tillegg til at han skal «sikre at NRK også i framtiden er en arbeidsplass, produksjonshus og allmennkringkaster i verdensklasse.»

Kringkastingssjef Tor Gjermund Eriksen gleder seg over at Sand vender tilbake til Marienlyst.

– Det er strålende at Jon Ola kommer tilbake til NRK. Med hans bakgrunn og enorme erfaring skal han bidra til å utvikle NRK som allmennkringkaster og produksjonshus og forberede oss på å flytte inn i nytt hus, sier Eriksen.

Det er foreløpig ikke bestemt når Sand begynner i NRK-jobben. Det blir først avklart når EBU har funnet hans erstatter, men han vil fortsette som ESC-sjef frem til finalen i Rotterdam neste vår, melder ESC

Til toppen