Eystein Ressum i Bergens Tidende.
Eystein Ressum i Bergens Tidende. (Foto: Schibsted)

FOLK

Eystein Røssum er ny gravesjef i Bergens Tidende

Bergens Tidende trapper opp satsingen på undersøkende journalistikk.

Eystein Røssum er ansatt i den nyopprettede stillingen i Bergens Tidende, skriver eier Schibsted i en pressemelding.

– Jeg er veldig glad for at BT velger å satse enda mer på undersøkende journalistikk; det er en viktig del av hva vi som mediehus bør tilby våre lesere. Det er også stor stas å ha fått tillit til å lede arbeidet. Jobben medfører et stort ansvar, men heldigvis er ikke dette mitt ansvar alene. Vi skal spille på alle de flinke folkene i BT, men hvem som kobles på de ulike graveprosjektene vil variere fra sak til sak, nettopp for å utnytte den brede kompetansen vi har på best mulig måte, sier Røssum i meldingen.

Sjefredaktør Frøy Gudbrandsen mener det er gjort veldig mye god gravejouranlistikk i BT, men at de har et uforløst potensial.

Sjefredaktør Frøy Gudbrandsen i Bergens Tidende. Her frå første dag i sin nye jobb, desember 2019.
Sjefredaktør Frøy Gudbrandsen i Bergens Tidende. Foto: Ole Alexander Saue

– Med en gravesjef får vi dedikert ledelse i prosjektene våre. Vi har fra før mange journalister som har høy kompetanse, men dette er et felt der journalistene trenger å utvikle seg kontinuerlig, sier Frøy Gudbrandsen, sjefredaktør i Bergens Tidende.

Røssum har vært i BT siden 1997 i ulike stillinger. De siste årene har han sittet i Skup-styret, og han har også et stort nettverk innen undersøkende journalistikk, skriver Schibsted i meldingen.

Han har blant annet vært med og vinne tre Skup-diplomer, for «Cruise-saken», «Asylbarna» og «Spillet om klimakronene».

– Eystein er rett og slett en drivende dyktig fyr, og en av BTs aller beste journalister. Knapt noen har bredere erfaring enn ham, fra alt fra utenriks til krim og politikk. Han har vært sentral i mange av de største avsløringen BT har stått for, sier Gudbrandsen.

Til toppen