Facebook-aksjen med byks etter resultatfremleggelse

Nettsamfunnet oppnår et resultat etter skatt på 2,43 milliarder dollar – ned fra 5 milliarder dollar i fjor.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mens inntektene øker 26 prosent fra knappe 12 milliarder til 15 milliarder, drar en massiv økning i kostnader ned første kvartalsresultatet sammenlignet med i fjor.

– Et godt kvartal, og virksomheten og samfunnet fortsetter å vokse, sier Mark Zuckerberg, Facebook-sjef, i resultatrapporten som ble lagt frem onsdag.

Facebook-aksjen klatrer nær fem prosent etter at selskapet la frem resultatene onsdag, ifølge CNBC.

I rapporten kommer frem at tre milliarder dollar av kostnadene er knyttet til den pågående etterforskningen av Federal Trade Commission, som er det amerikanske forvaltningsorganet med ansvar for forbrukervern og konkurranseregulering.

Som følge av den store kostnadsøkingen faller også driftsmarginen fra 46 prosent til 22 prosent første kvartal.

I rapporten estimeres det at mer enn 2,1 milliarder mennesker bruker Facebook, Instagram, WhatsApp eller Messenger hver dag.

I mars 2019 var det daglig 1,56 milliarder daglige brukere, som er en åtte prosent økning fra i fjor. Månedlig er det 2,38 milliarder brukere så langt i 2019 – også en økning på åtte prosent.

– Vi er fokuserte på å bygge opp vår personvernfokuserte visjon for fremtiden i sosiale nettverk, og jobber sammen for å adressere viktige problemstillinger på internett, sier Zuckerberg videre.

Powered by Labrador CMS