Dette ikoniske bildet fra Vietnam-krigen har skapt mye debatt om og på Facebook de siste ukene.
Dette ikoniske bildet fra Vietnam-krigen har skapt mye debatt om og på Facebook de siste ukene. (Foto: AP Photo / Nick Ut / Scanpix)

Facebook-aksjon fra Norsk Redaktørforening: Oppfordrer til å dele Gunnar Stavrums lederartikkel med Vietnam-bilde

- Enten forstår ikke Facebook hvordan fri og åpen debatt fungerer i et demokratisk samfunn, eller at de ikke tåler offentlig kritikk.

Etter at Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum ble blokkert fra Facebook i ett døgn onsdag kveld, har det blåst nytt liv i høstens store debatt om det ikoniske krigsbildet fra Vietnam.

Bildet med barn som løper fra et napalm-angrep - et bilde som gang på gang blir slettet, fordi det er i strid med Facebooks regler mot nakenhet.

Etter blokkeringen av Stavrum, har Norsk Redaktørforening tatt initativ til det som nærmest må sies å være en aksjon - og oppfordrer flest mulig til å dele den samme lederartikkelen som fikk Stavrum blokkert.

ARNE JENSEN og REIDUN KJELLING NYBØ, Norsk Redaktørforening. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)
ARNE JENSEN og REIDUN KJELLING NYBØ, Norsk Redaktørforening. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen) Arkivfoto: Gard L. Michalsen

Dette skriver generalsekretær Arne Jensen om på sin Facebook-profil torsdag. Lignende budskap er postet på redaktørforeningens Facebook-side, og fra assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø:

- Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum har blitt utestengt fra Facebook i 24 timer for å ha postet denne lederartikkelen på sin egen FB-side. Det viser - nok en gang - at FBs ledelse enten slett ikke forstår hvordan fri og åpen debatt fungerer i et demokratisk samfunn, eller at de ikke tåler offentlig kritikk. Derfor deler jeg Gunnar Stavrums lederartikkel på min side, og oppfordrer andre til å gjøre det samme, eller dele denne oppfordringen.

NR kommenterer også saken med en artikkel på Nored.no torsdag

Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum har blitt utestengt fra Facebook i 24 timer for å ha postet denne lederartikkelen på...

Posted by Norsk Redaktørforening on 7. september 2016

Til toppen