Elling Svela, nyhetssjef i Fædrelandsvennen.
Elling Svela, nyhetssjef i Fædrelandsvennen. (Foto: Fædrelandsvennen)

DEBATT

Fædrelandsvennen har ikke glemt presseetikken. Vi mener at vi ikke har gjort noe feil

«Det er, og bør være, saken i seg selv som avgjør hvilke vurderinger som gjøres, ikke geografi», skriver Fædrelandsvennen-redaktør Elling Svela i sitt svar til kritikken fra Birkenesavisa.

  • Endret

Geir Willy Haugen, redaktør i Birkenesavisa, spør om Fædrelandsvennen glemmer presseetikken når vi dekker saker fra bygda. Svaret er selvfølgelig nei. Her har vi ulikt syn, og mener at vi ikke har gjort noe feil.

Vi gjør alltid grundige vurderinger i slike saker, uavhengig om hendelsen skjer på Birkeland, i Lillesand eller i Kristiansand. Det er, og bør være, saken i seg selv som avgjør hvilke vurderinger som gjøres, ikke geografi.

Når det gjelder hendelsen i Birkeland sentrum den 15. mai, twitret politiet at en person hadde forskanset seg i et hus og at det pågikk en væpnet aksjon på stedet. Dette er en hendelse som mange ser, og som regionavisen naturligvis skal dekke. Vi mottok flere tipsbilder, og de to vi publiserte var nøye vurdert med tanke på identifisering. Vi skrev heller ikke gatenavn eller mer detaljer om den involverte personen.  

Den andre saken Haugen viser til ligger flere år tilbake i tid. Uten å kommentere denne saken spesielt, som vi ikke har mottatt noen reaksjoner på tidligere, kan vi på generelt grunnlag si at vi har høy etisk bevissthet når vi omtaler denne typen konflikter.

Til toppen