Avisa Fedrelandsvennen så seg nødt til å gjøre interne omrokkeringer etter Stortingsvalget.
Avisa Fedrelandsvennen så seg nødt til å gjøre interne omrokkeringer etter Stortingsvalget. (Bilde: Erlend Bjørtvedt (CC-BY-SA) / Wikimedia Commons)

Fædrelandsvennens journalist i Vennesla bytter arbeidssted etter at bibelkameraten plutselig ble ordfører

Da ordføreren havnet på Stortinget, rykket nestemann opp på lista. Det skapte problemer for journalist Odd Inge Rønning Uleberg, som nå bytter arbeidssted.

Det er Nettavisen som melder om den spesielle hendelsen, etter at ordfører Torhild Bransdal (KrF) i Vennesla kommune ble valgt inn på Stortinget i høst.

Det banet vei for at Nils Olav Larsen overtar vervet som ordfører i kommunen.

Problemet er bare at han sitter i samme bibelgruppe som journalist Odd Inge Uleberg og det er ikke innenfor uavhengighetskravene til Fædrelandsvennen. For de to kjenner hverandre nemlig veldig godt, skriver Nettavisen.

Dette har journalisten vært helt åpen om internt i redaksjonen. Nå bytter han derfor arbeidssted til nabokommunen Kristiansand.

Til Nettavisen forteller generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund at hun syns det er bra at avisen verner om sin egen troverdighet.

På sin egen Facebook-profil videreformidler journalist Uleberg en uttalelse fra nyhetsredaktør Jonas Mjaaland i Fevennen: 

Greit å avklare. Viser til denne fra sjefen: ENDRINGER VENNESLA-KONTORET Det blir endringer ved Fædrelandsvennens...

Posted by Odd Inge Rønning Uleberg on Tuesday, September 26, 2017
Til toppen