Martin Ødegaard.
Martin Ødegaard. (Foto: NTB Scanpix)

Faren til Martin Ødegaard klager VG inn til PFU

Mener avisa har brutt god presseskikk i en rekke artikler knyttet til Football Leaks, skriver Journalisten. VG avviser brudd på god presseskikk.

Med samtykke fra Martin Ødegaard selv har hans far, Hans Erik Ødegaard, klaget VG inn til PFU, skriver Journalisten.

Det er en rekke artikler, med opplysninger knyttet til dokumenter fra Football Leaks, som er klaget inn. Ødegaard mener blant annet at VG har flere faktafeil, og dermed bryter punkt 3.2 i Vær Varsom-plakaten. 

«VG har nå krysset grensen for hva vi kan akseptere – og for mange ganger», skriver Ødegaard i sin klage til PFU, ifølge Journalisten.

Ødegaard har klaget inn seks VG saker, skriver fagbladet. En rekke av sakene avslørte spillet som sikret Real Madrid den unge nordmannens underskrift i 2015.

VG avviser brudd på god presseskikk. 

– VG står fullt og helt bak de publiserte artiklene. Vi skal svare på alle klagepunkter. Det gjør vi som alltid direkte til PFU, sier VG-redaktør Gard Steiro til Journalisten. 

Han understreker også overfor Journalisten at familien har hatt anledning til å kommentere opplysninger om dem, men valgt å ikke gjøre det.

VG publiserte i fjor høst en rekke artikler knyttet til Martin Ødegaard og hans far Hans Erik Ødegaard og deres avtale med Real Madrid i forbindelse med overgangen i januar 2015.

Artiklene er basert på lekkasjer fra det internasjonale «Football Leaks»-samarbeidet. I januar i fjor ble det kjent at lekkasjene kommer fra Rui Pinto, som har blitt etterforsket av portugisiske myndigheter for å ha hacket til seg data.

I fjor høst ble også VG ved en rekke anledninger nektet intervju med Ødegaard etter hans kamper for Real Sociedad.

«Dere publiserer stjålne, private og høyst konfidensielle dokumenter. Jeg synes ikke dette tilhører offentligheten, og har derfor heller ikke kommentert noe av det», skrev Martin Ødegaard på Twitter i desember.

En ikke navngitt pressemedarbeider i klubben forklarte intervjunekten slik overfor Medier24:

«Det er klubben sin avgjørelse å ikke la en spiller snakke med medier som kritiserer dem eller familien deres. Vi er nødt til å beskytte spillerne våre, da de er den viktigste delen av oss.»

Til toppen