DOBBELTDIREKTØR: Harald Jacobsen, administrerende direktør i Fædrelandsvennen og nå også konserndirektør for trykk og distribusjon i Schibsted.
DOBBELTDIREKTØR: Harald Jacobsen, administrerende direktør i Fædrelandsvennen og nå også konserndirektør for trykk og distribusjon i Schibsted.

FOLK

Fevennen-direktør skal også være sjef for trykk og distribusjon i Schibsted

Harald Jacobsen skal ha to direktørjobber.

Harald Jacobsen (52) er utnevnt til direktør i Schibsted Norge med ansvar for trykkeri- og distribusjonsvirksomheten. Han vil samtidig fortsette i rollen som administrerende direktør i Fædrelandsvennen.

Det melder Schibsted i en pressemelding mandag.

Jacobsen har vært administrerende direktør i Fædrelandsvennen siden 2010 og ble i august 2014 konstituert som daglig leder i Schibsted Trykk AS.

- Trykk og distribusjon står foran krevende utfordringer knyttet til den digitale transformasjonen. Selskapene opprettholder sine strategier; Schibsted Trykk vil forsterke sin posisjon innen lønnsomme markeder samt styrke sin kostnadsposisjon. Schibsted Distribusjon opprettholder sin strategi med ny satsning på netthandel og fortsatt kostnads effektivisering. Samtidig må vi utnytte de synergier og potensielle vekstmuligheter som ligger innen disse virksomhetene, sier konsernsjef i Schibsted Norge, Didrik Munch.

- Vi er glade for at Harald, med sin brede industrielle erfaring har påtatt seg denne viktige oppgaven, sier Munch.

- Samtidig ønsker vi at Harald fortsetter i sin rolle i Fædrelandsvennen. Sørlandets viktigste mediehus står fortsatt midt oppe i viktige omstillingsprosesser, og vil fortsatt ha stor nytte av Haralds kompetanse og nærvær i mediehuset. Siste måneders erfaring med Haralds doble rolle i Fædrelandsvennen og Schibsted Trykk viser at det er mulig å skape gode resultater selv om han har delt tiden mellom disse virksomhetene.

Harald Jacobsen blir nå styreleder i Schibsted Trykk, og starter umiddelbart arbeidet med å rekruttere ny administrerende direktør i selskapet.

Jacobsen blir også ny styreleder i Schibsted Distribusjon, der Cathrine Laksfoss er administrerende direktør.

Til toppen