Peru - Danmark (0-1). Perus supportere før VM-kampen i fotball mellom Peru og Danmark på Mordovia Arena. Illustrasjonsfoto
Peru - Danmark (0-1). Perus supportere før VM-kampen i fotball mellom Peru og Danmark på Mordovia Arena. Illustrasjonsfoto (Ekornesvåg, Svein Ove)

FIFA ønsker færre TV-bilder av attraktive kvinner: Mangfolds­sjefen mener det skjer for ofte

Vakre kvinner til stede på VM-kamper blir ofte fanget opp av TV-kameraene. Det ønsker Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) mindre av.

  • Endret

FIFAs mangfoldssjef Federico Addiech sier forbundet vil snakke med de nasjonale fotballkringkasterne og FIFAs eget produksjonsteam.

Under VM-kampene dukker attraktive kvinner på tribunene stadig opp på TV-skjermene. Tendensen ble satt lys på i en gjennomgang av FIFAs anti-diskrimineringsprogram i Russland.

Så langt har sexistiske hendelser vært et større problem enn rasisme i verdensmesterskapet. Deriblant har supportere trakassert kvinnelige reportere.

Også i Norge har det oppstått hendelser. NRK-ekspertkommentator Lise Klaveness er av enkelte blitt hetset for å være kvinne.

Addiech sier FIFAs holdning er «en normal utvikling» og at kringkasterne i Russland har allerede forbedret seg fra Brasil-VM i 2014.

Mangfoldssjefen sier at FIFA allerede har konfrontert kringkastere når situasjoner har oppstått og at fotballforbundet har vært tydelig i tilbakemeldingene.

Til toppen