Stine Serigstad, Finnmarksposten.
Stine Serigstad, Finnmarksposten. (Foto: Privat)

FOLK

Finnmarksposten opp­bemanner: Nå skal Stine Serigstad jobbe fulltid for avisa

– Dette har vi jobbet mot lenge, men vi trodde ikke det skulle skje så raskt, sier Stine Serigstad.

Finnmarksposten holder til lengst nord i Norge, og er en av landets minste lokalaviser. Nå oppbemanner de fra 1,5 til 2 journalistiske årsverk. 

– Nå skal jeg jobbe hundre prosent for Finnmarksposten. Dette har vi jobbet mot lenge, men vi trodde ikke det skulle skje så raskt, sier Stine Serigstad. 

Stillingen hennes går fra å være delt likt mellom Finnmarksposten og Finnmark Dagblad, til å være dedikert til Finnmarksposten. Hun forteller at et halvt årsverk ekstra har mye å si for en så liten avis. 

– Det har veldig mye å si. De ukene jeg ikke er her lager den andre journalisten både nettavis og papiravis alene, men nå blir det muligheter for mer journalistikk på både nett og papir, sier hun

Nettsatssningen til avisa har gått svært bra, og Serigstad forteller at det var vært veldig spennende å være med på utviklingen.

– Det har vært fantastisk gøy å få være med på dette og se hvor godt vi blir tatt imot digitalt av både lesere og lokalbefolkningen. Jeg tror det var på tide å gjøre den digitale omleggingen, sier hun. 

Til toppen