Per Sandberg

Fiskeribladets redaktør hevdet PST oppfordret ham til å anmelde Sandberg. Det avviser PST på Twitter

– PST har ikke anbefalt redaktøren av Fiskeribladet å politianmelde Sandberg.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

«Karma vil bite dere bak, vær trygg», sto det i en tekstmelding fra Sandberg til Fiskeribladets redaktør Øystein Hage natt til lørdag.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er varslet om saken, og Fiskeribladet skriver at saken er oversendt til politiet for videre oppfølging.

– Jeg ble oppfordret av PST til å anmelde Sandberg til politiet, men jeg har ikke tatt stilling til om saken vil bli anmeldt, sier Hage til egen avis.

På Twitter avkrefter PST at de oppfordret til anmeldelse.

– PST har ikke anbefalt redaktøren av Fiskeribladet å politianmelde Sandberg. Vi har henvist redaktøren til lokalt politi, som er rette instans hvis han selv skulle velge å anmelde, skriver de.

 

Frustrasjon

Sandberg har henvist Fiskeribladets spørsmål i saken til Nærings- og fiskeridepartementet, hvor kommunikasjonssjef Martine Røiseland svarte følgende på vegne av Sandberg:

– Dette var aldri ment som en trussel, men uttrykk for min frustrasjon.

Leder for næringskomiteen Geir Pollestad (Sp) mener Sandbergs svar til Fiskeribladet er flåsete og useriøst.

– Dette svaret understreker at det er en statsråd som ikke har full kontroll. Dette forsterker vårt spørsmål om Sandberg er egnet til å være statsråd, sier han til Fiskeribladet.

Også første nestleder i næringskomiteen Torgeir Knag-Fylkesnes (SV) mener det er useriøst.

– Hva det betyr at karma vil bite en bak, kan en spekulere vilt i. Sandberg har tidligere kommet med harde utfall mot meg som jeg bare flirer av. Det er useriøst, sier Fylkesnes.

Powered by Labrador CMS