Programmet "Jul i skomakergata" er en suksess for liten og stor.
Her skomaker Andersen (t.v.)
i Henki Kolstad sin skikkelse sammen med to andre skuespillere.
Foto: Paul Owesen / NTB / SCANPIX
Programmet "Jul i skomakergata" er en suksess for liten og stor. Her skomaker Andersen (t.v.) i Henki Kolstad sin skikkelse sammen med to andre skuespillere. Foto: Paul Owesen / NTB / SCANPIX (Paul Owesen,)

Rettighetstrøbbel:

Flere folkekjære programmer kan forsvinne fra NRKs nettspiller

NRK og Norwaco forhandler om ny avtale for programmer som er eldre enn 1997. – Partene står langt fra hverandre, sier Øyvind Lund, mediedirektør i NRK til VG.

Siden 2013 har NRK og rettighetsorganisasjonen Norwaco hatt en avtale, som gjør en rekke gamle programmer fra før 1997 tilgjengelige for publikum, gjennom NRKs nettspiller NRK TV. 

Den gjeldende avtalen utløper 1. januar 2020, og tirsdag kveld skriver både VG og Dagbladet at partene står langt fra hverandre i forhandlingene om en ny avtale.

Det skal ifølge Dagbladet komme av at NRK skal ha ønsket å betale mindre for den samme avtalen enn de har gjort tidligere, noe som vil føre til levere honorarer til kunstnere og andre involverte. 

– Det er klart vi frykter avpublisering i NRK-spilleren, sier Norwaco-direktør Elin Urkedal til Dagbladet

Programmer som kan rammes er ifølge Dagbladet «Jul i Skomakergata», «Vestavind»«Fleksnes» og «Pompel og Pilt» og «Lille lørdag». 

NRK understreker overfor VG at partene enn så lenge står langt fra hverandre. 

– Vi er i forhandlinger med Norwaco, men partene står langt fra hverandre, sier Øyvind Lund, mediedirektør i NRK til VG.

Til toppen