JAMIE SORENSON står bak Treningsindustrien.no.
JAMIE SORENSON står bak Treningsindustrien.no.

Flere nisjeaviser vokser fram: Nytt nettsted skal dekke treningsindustrien

- Savnet et eget forum for alle som jobber i bransjen, sier gründer Jamie Sorensen.

Medier24 har skrevet mye om nye, spennende nettaviser - og det blir stadig flere av dem.

Foreløpig siste skudd på stammen, så langt vi vet, er Treningsindustrien.no.

Bak den nye nettavisen står gründer Jamie Sorensen, som har lang fartstid i administrasjon og ledelse av treningssentre.

Han forteller om det nye nettstedet at han lenge har savnet et eget forum for alle som jobber i treningsbransjen:

– Det er kraftig fokus i mange medier på treningsfaglig stoff, og det er bra for både utøvere og fagpersoner, men vi som driver i bransjen trenger uavhengig bransjestoff for og om selve bransjen.

- Leverandørene har ofte gode nyhetsbrev og Virke Trening utarbeider svært gode rapporter, men vi trenger likevel et uavhengig forum for smått og stort samlet på ett sted, skriver Jamie Sorensen.

Treningsindustrien.no skal publisere smått og stort om begivenheter, trender, mennesker, markedet, selskapene, sentrene, medlemmene, utstyret, tjenestene og leverandørene i treningsbransjen.

Målgruppen for nettavisen er ifølge Sorenson eiere, ledere og ansatte som er tilknyttet treningsbransjen, samt øvrige interessenter. Fokus vil ligge på forretningsaspektet, ikke på det treningsfaglige.

Jamie Sorensen har redaktøransvaret for nettstedet, mens frilansjournalister og andre bidragsytere skal produsere innhold for Treningsindustrien.no.

– Vi har knyttet til oss dyktige personer, blant annet Morten Kristiansen fra Loop Media Norge, sier Sorensen.

Treningsindustrien blir annonsefinansiert, og både tradisjonelle bannerannonser, leverandøroversikter og sponset kommersielt innhold står på menyen.

– De aller fleste vi har snakket med ønsker å bli med på leverandøroversikten. Mottakelsen av konsept og idé i bransjen har vært overveldende, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Sorensen.

Treningssenterbransjen i Norge omsetter for ca. 4,9 milliarder kroner. Det er litt over 1000 registrerte treningssentre i Norge, ifølge tall fra Virke Trening.

Til toppen