Rune Åsprang. Leder for Strim
Rune Åsprang. Leder for Strim (CHRISTIAN ENGER)

Flere store aktører går sammen om ny strømme­tjeneste. Vil ta opp kampen mot Netflix

TV 2, TVNorge, HBO Nordic, Disney, Discovery, BBC, Paramount Pictures, Comedy Central og MTV med på satsing.

I dag lanseres den nye strømmetjenesten, som samler innhold fra de ulike nevne mediene.

Strim har som målsetting å nå de omtrent 500 000 nordmenn som ikke har, eller ikke lenger bruker, et abonnement på tradisjonelle TV-pakker, opplyser de i en melding.

- Strim er Norges første strømmetjeneste som samler innhold fra TV 2, TVNorge, HBO Nordic, Disney, Discovery, BBC, Paramount Pictures, Comedy Central og MTV i én og samme tjeneste. Dette er bare starten. Etter hvert regner vi med å få enda flere innholdsleverandører på plass, sier leder for Strim, Rune Åsprang.

I meldinga skriver de at Strim er en app som inneholder tusenvis av filmer, serier og TV-programmer.

Appen lar seerne også strømme live-TV fra mange av de mest sette TV-kanalene i Norge. Strim app-en blir straks tilgjengelig på PC/MAC, Apple TV, via Chromecast, nettbrett og smarttelefoner. Etter hvert vil Strim bli tilgjengelig på flere skjermer, skriver de.

 

TV 2 og Discovery: - Spennende initiativ

Selskapet nevner at det er et historisk samarbeid på tvers av aktører i Norge - for å møte konkurransen fra Netflix og andre.

Prissetting har vært en avgjørende faktor for at for eksempel Netflix har klart å få såpass mange kunder på kort tid. Derfor er det også relevant å ta med prisen i Strim, som legger seg på ulike nivåer.

De lanserer tre pakker – «Strim mini», «Strim film & serier» samt «Strim familie», hvor den første pakken koster 149 kroner, den andre 299 og den siste 399 kroner.

I den samme pressemeldingen er TV 2-sjef Olav T. Sandnes og Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen sitert på at strømmetjenesten er et spennende initiativ. 

Bak strømmetjenesten Strim står RiksTV, som leverer TV over fiber og det digitale bakkenettet.

Til toppen