Thor Bjarne Bore - her fra 2005, i forbindelse md et møte i Kirkerådet.
Thor Bjarne Bore - her fra 2005, i forbindelse md et møte i Kirkerådet. (Foto: Ørn E. Borgen)

For 18 år siden gikk Thor Bjarne Bore av - etter 17 år som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad. Denne helga ble han hedret med «Siddisprisen»

Stavanger Journalistlag holdt lørdag kveld sin prisutdeling og «Pressefesten 2018», for å hedre de beste journalistiske håndverkene i fjor.

Men også tidligere års innsats fikk heder: Thor Bjarne Bore (80) fikk «Siddisprisen», etter hans mangeårige innsats for ytringsfrihet, meningsmangfold og åpen debatt.

Bore var sjefredaktør i Stavanger Aftenblad fra 1983 til 2000. Siden har han både blogget og deltatt i samfunnsdebatten på Facebook, kan vi lese på Aftenbladet.no. Han får altså prisen både for sin innsats som sjefredaktør - og i årene som har fulgt:

- For den som vil følge med i norsk debatt over et bredt spekter, finnes det i dag ingen bedre innfallsport enn Thor Bjarne Bores Facebook-profil, heter det.

 

Takk for en kjekk fest i går, og nok en gang gratulerer til alle fire verdige prisvinnere :)

Posted by Stavanger Journalistlag on 4. februar 2018

 

Blant de andre prisene kan nevnes det spesielle sammentreffet at hele to av dem gikk til samme hjem:

Frilanserne og ekteparet Marie von Krogh og Erlend Frafjord fikk pris for henholdsvis Årets bilde og Årets nyhetssak. Sistnevnte for boka «Da Tina ble drept».

Tove M. E. Bjørnå fikk prisen Årets reportasje, for «Da Øystein forsvant».

 

Til toppen