Kanaldirektør Trygve Rønningen (49) og fersk programleder Elin Ruhlin Gjuvsland (42). På 90-tallet ledet førstnevnte programmet «Nå eller aldri» - i høst skal Gjuvsland lede et nytt program med samme navn. Til høyre: Trygve Rønningen i 1992 - som prosjektleder og senere programleder på TV 2.
Kanaldirektør Trygve Rønningen (49) og fersk programleder Elin Ruhlin Gjuvsland (42). På 90-tallet ledet førstnevnte programmet «Nå eller aldri» - i høst skal Gjuvsland lede et nytt program med samme navn. Til høyre: Trygve Rønningen i 1992 - som prosjektleder og senere programleder på TV 2. (Bilde: Gard L. Michalsen / scanpix)

Alt om TV 2-høsten:

For 25 år siden var Trygve Rønningen (49) med på å lansere TV 2. I dag gjorde han comeback med sin første høstmeny som kanaldirektør

- Det er ikke noe nå eller aldri for lineært TV. Vi skal ha mange gode år framover, mener TV-veteranen.

Tirsdag inviterte TV 2 til høstlansering - for anledningen i Oslo og på Klingenberg kino. Det var første offisielle oppdrag til Trygve Rønningen som kanaldirektør - 25 år etter at han var med å lansere kanalen i 1992. 

- Nå kan jeg si at dette er en fantastisk høstmeny, for jeg har ikke noe av æren for dette - den er det andre som har satt sammen, sier en fornøyd Rønningen til Medier24. 

Han mener menyen er sterk, med en god miks av trygge satsinger og nyheter: 

- Vi har åtte nye prosjekter, så det er ikke bare gammelt nytt. Men hvis det er noe tidspunkt i mediehistorien man skal kjøre «litt safe», så er det nå. Det vil være uklokt å ikke gjøre det, mener Rønningen. 

- Er det litt «nå eller aldri» for lineært TV?

- Det er ikke noe nå eller aldri - vi skal ha mange gode år framover. Hadde jeg ikke trodd på det, ville jeg aldri kommet tilbake til TV 2, sier kanaldirektøren. 

Som mange vil huske fra 90-tallet da han var TV-kjendis og programleder selv - blant annet fra programmet «Nå eller aldri». Et program som nå kommer tilbake i litt ny form, men mangeårig NRK-profil Elin Ruhlin Gjuvsland som programleder.

  • Se hele intervjuet med Rønningen øverst! Se også flere videoinnslag fra lanseringen lenger ned i saken. 

 

Musikk, dans og kjæreste-reality

Høstmenyen TV-huset lanserte tirsdag var spekket av musikk, dans og kjærestereality. 

Petter og Vendela.
Petter og Vendela.

Jakten på seerne er allerede i gang med programmer som «The Voice» og «Vendela + Petter». I tillegg er både Premier League og valgsendingene på TV 2 i gang, og onsdag vanker det premiere på dokumentarserien «Søsken».

Vendela og Petter blir for øvrig ikke det eneste amorøse realityinnslaget på høstmenyen til TV 2. Det satses nemlig på en ny runde av «Jakten på kjærligheten» med oppstart i september. 

Også kjente programkonsepter som «Farmen», «Gutta på tur», «Senkveld med Thomas og Harald» og «Skal vi danse» får nye sjanser til å sanke seere.

«Grenseland» produseres av Monster Scripted (Nobel, Unge lovende, Halvbroren med mer) ved produsent Håkon Briseid og Bård Fjulsrud.
«Grenseland» produseres av Monster Scripted (Nobel, Unge lovende, Halvbroren med mer) ved produsent Håkon Briseid og Bård Fjulsrud.

Videre håper kanalen at krimdramaet «Grenseland», som har Tobias Santelmann i hovedrollen som politietterforsker, skal bli en slager i de tusen hjem.

– Dette er rett og slett en sterk TV 2-høst full av kvalitetsinnhold, mener programdirektør Jarle Nakken. 

Av nykommere merker vi oss «Truls à la Hellstrøm», som følger Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm på en kulinarisk dannelsesreise i inn- og utland. Nytt av høsten er også Otto Jespersen-programmet «Otto har fått nok», som rett og slett beskrives som et samfunnsmagasin – med kort lunte.

Blant andre nyheter er 36 kjendiser på «Kjendisrestauranten», som skal sendes mandag til torsdag fra 4. september på TV 2.

  • Sjekk ut hele høstmenyen nedover i saken!

 

- Jeg tviler på om vi klarer å redde TV-bransjen, men jeg håper jo at en og annen ser programmet vårt! Det sier Truls Svendsen til Medier24 på dagens høstlansering for TV 2. Vi snakker med han og Eivind Hellstrøm om programmet «Truls á la Hellstrøm»:

Posted by Medier24 on 22. august 2017

 

Hvordan blir reklamehøsten på TV 2? Vi snakker med en offensiv salgsdirektør Bjørn Rosvoll:

Posted by Medier24 on 22. august 2017

 

762 programmer og 20 år! I dag fikk Dorthe Skappel blomster fra TV 2-sjef Olav Sandnes før nok en sesong:

Posted by Medier24 on 22. august 2017

 


Dette skriver TV 2 selv om høstens meny: 

 

Alene

10 erfarne friluftsmennesker skal ut på et unikt eventyr – isolert i den norske villmarken. Målet er å overleve alene – så lenge som mulig og den som står igjen til slutt vinner. Kun utstyrt med kamera og enkle fangstredskaper, blir hver og en overlatt til seg selv. Deltakerne filmer alt selv og det er deres kommentarer og opplevelser som driver historien. Alt handler om å lage leir, skaffe nok mat og takle ensomheten! Vinneren er den som makter å være lengst ALENE!

Premiere tirsdag 22. august kl. 22.00 på TV 2 Zebra. Produseres av ITV Studios Norway.

 

Bloggerne

I den syvende sesongen av «Bloggerne» kommer vi tettere på livene til 7 av landets største nettprofiler. Vi følger våre bloggere gjennom alt av livets opp - og nedturer og blir med på innsiden av deres hverdagslige utfordringer. Kroppspress, barneoppdragelse, vennskap og kjærlighet. «Bloggerne» er tilbake - mer ekte og ærlig enn noen gang.

Sesongpremiere i september på TV 2 Livsstil. Produseres av Salto Film og Fjernsyn AS.

Farmen

Farmen-programleder Gaute Grøtta Grav.
Farmen-programleder Gaute Grøtta Grav.

I år er det sørlandsidyll og saltvann i håret som gjelder når «Farmen» utspiller seg i naturskjønne Sandvika utenfor Arendal. Deltakerne har flyttet inn på en liten perle av en gård med skjermet og intim beliggenhet, men rett over dørstokken ligger det store havet. En kunnskapsrik gjeng bestående av sterke personligheter i alle aldre får dermed bryne seg på oppgaver både på land og til vanns.

Sesongpremiere i oktober på TV 2. Produseres av Strix Televisjon.

 

Gatebil

Fortellingen om fantastiske oppturer, bunnløse nedturer, følelser, skuffelser, kjærlighet og vennskap – på tvers av kjønn, generasjoner, by og bygd. En serie om bil som angår alle. Nå kommer en ny sesong.

Sesongpremiere i oktober på TV 2 Zebra. Produseres av Salto Film og Fjernsyn AS

 

God kveld Norge

Programleder Dorthe Skappel byr på siste nytt fra underholdningsverdenen. I år feirer «God kveld Norge» sitt 20 års-jubileum på TV 2.

Sesongpremiere lørdag 26. September på TV 2. Produseres av Mastiff.

 

God morgen Norge

«God morgen Norge» gir deg en god start på dagen, hver dag hele uken - denne sesongen fra sitt nye studio på Aker Brygge. Programledere denne sesongen er Vår Staude, Peter Bubresko, Siri Avlesen-Østli og Espen Fiveland. TV-kokk Wenche Andersen, blomster-ekspert Finn Schjøll og vær-presentatørene Ane Nyrerød og Isabella Martinsen er på skjermen denne høsten.

Sesongpremiere mandag 21. september på TV 2.

 

Grenseland

For å beskytte familien, dekker drapsetterforskeren Nikolai for broren sin. Et dobbeltspill i tjeneste eskalerer i stadig mer uforsvarlige løgner, forbrytelser og drap, og han kan ikke tilstå uten å ødelegge de han er glad i. Fanget i et moralsk grenseland oppdager Nikolai sannheten om drapet han dekket for, og det truer med å gjøre ham til drapsmann selv.

Tobias Santelmann har hovedrollen som politietterforskeren Nikolai. I denne dramaserien blir vi også kjent med Nikolais bror Lars, spilt av Benjamin Helstad, kriposetterforsker Anniken, spilt av Ellen Dorrit Petersen, Bjørn Skagestad som spiller Nikolai og Lars´ far, Hans Olav Andreassen med flere.

Serien er basert på en historie av Megan Gallagher og Alexander Opsal. Manus av Megan Gallagher, Bjørn Ekeberg og Melike Leblebicioglu.

Premiere i november på TV 2. «Grenseland» produseres av Monster Scripted (Nobel, Unge lovende, Halvbroren med mer) ved produsent Håkon Briseid og Bård Fjulsrud

 

Gutta på tur

Gutta på tur gjør comeback!
Gutta på tur gjør comeback!

Endelig! «Gutta på tur» er tilbake. Etter kjempesuksessen på slutten av 90- og begynnelsen av 2000-tallet var det på høy tid med et aldri så lite comeback for kvartetten Arne Hjeltnes, Arne Brimi, Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang. Søndag 3. september er de på plass på TV 2 med selveste Hennes Majestet Dronning Sonja som turgjest når ferden går til Hardanger – og det blir storfint sus over de påfølgende programmene også når skikongene Petter Northug og Aksel Lund Svindal blir med på tur til henholdsvis Jotunheimen og Finnmark, mens de fire gutta i det siste programmet følger kongekrabbens ferd fra Finnmark til Hong Kong.

Sesongpremiere søndag 3. september på TV 2. Produsert av Parkas Production.

 

Helsekontrollen

«Helsekontrollen» går inn i sin tredje sesong og fortsetter sitt kritiske blikk på helse- og skjønnhetsindustrien. Fungerer vidunderkurene som skal gjøre deg slank, kjernesunn og frisk? Hvem er ute etter å hjelpe deg, og hvem vil bare ha pengene dine? Programleder Marte Spurkland avslører lureri og konfronterer de ansvarlige.

Premiere i november på TV 2. Produseres av Mastiff.

 

Iskrigerne

I årets sesong har Vålerenga Ishockey fått ny hovedtrener - Roy Johansen og Espen «Shampo» Knutsen har gått over i rollen som sportssjef. Dette blir den siste sesongen der vi følger de fargerike spillerne.

Sesongpremiere i oktober på TV 2 Zebra. Produseres av Salto Film og Fjernsyn AS.

 

Jakten på kjærligheten

Seks bønder er klare for å søke kjærligheten i «Jakten på kjærligheten». Programleder Katarina Flatland kan love en høst med både flørting, romantikk, drama, kyss og ja, kjærlighet.

Premiere mandag 4. september på TV 2. Produseres av Fremantle Norge

 

Kjendisrestauranten

I «Kjendisrestauranten» skal fire kjendiser drive en restaurant i fire dager. Kjendisene får prøvd ut alle sine ferdigheter og samarbeidsevner, når de gjennom uka skal bytte på rollene som kokk, servitør, ryddehjelp og restaurantsjef. Restaurantsjefen bestemmer navn, tema og meny for restauranten og setter sine kjente kolleger i sving på kjøkkenet og ute blant gjestene. Hvem har det gøyeste konseptet? Hvem serverer den beste maten? Og hvem yter den beste servicen? Svaret får de av restaurantens gjester - helt vanlige folk - som kårer ukas beste restaurantsjef. Totalt 36 kjendiser er med i «Kjendisrestauranten». Premien er alle restaurantens inntekter, som ukesvinneren får gi til et godt formål etter eget ønske.

Sendes mandag-torsdag fra 4. september på TV 2. Produseres av Monster.

 

Matkontrollen

Krydder, kan det være noe galt med det, da? Ja! Du vil ikke tro hva «Matkontrollen» har funnet i sine analyser av krydderet du finner i norske butikkhyller. Det er ikke alltid det som står på pakken. Resultatene kommer i sesongpremieren 31. august kl. 20.00. Senere i sesongen sjekker «Matkontrollen» om den fisken du får på tallerkenen på sushirestauranten faktisk er den samme som står på menyen. Matjuks står høyt på prioriteringslisten til programleder Solveig Barstad og «Matkontrollen» også denne høsten.

Sesongpremiere torsdag 31. august på TV 2. Produseres av Mastiff.

 

Nå eller aldri

-Tør du følge drømmen? Programleder Elin Ruhlin Gjuvsland møter åtte nordmenn som alle bærer på en stor og livsendrende drøm. Sammen med et knippe eksperter skal de finne ut hva som kreves for at drømmene kan gå i oppfyllelse. Deretter må de ta sitt livs valg; - skal de gå for drømmen, eller la være?

Premiere i oktober på TV 2. Produseres av Anti.

 

Otto har fått nok

Otto har fått nok.
Otto har fått nok.

«Otto har fått nok» er et subjektivt forbruker- og samfunnsmagasin med kort lunte. På vegne av seg selv og ikke minst oss seere, tar Otto Jespersen for seg ting i samfunnet som går oss på nervene eller kan behøve en Ottosk pekefinger. Her er ingenting for lite eller for stort, enten det dreier seg om oppdrettsnæringen, klimaskeptikere, folk som sniker i kø eller gjenstander som er umulige å få ut av emballasjen.

Premiere i oktober på TV 2. Produseres av Nordisk Film TV.

 

Senkveld med Thomas og Harald

«Senkveld med Thomas og Harald» er klare for sesong 29 denne høsten. Programlederduoen inviterer hver fredag til et varmt, interessant og underholdende talkshow. Det er tett mellom høydepunktene i Norges mest kjente sofa! I tillegg er «Camp Senkveld» tilbake: Deltakerne lever, ler og konkurrere sammen, denne gangen fra sydspissen av Norge: Lindesnes. Dette blir råere, tøffere (våtere) og morsommere enn noen gang! Gled dere!

Sesongpremiere fredag 1. september på TV 2. Produsert av PLAN-B TV.

 

Skal vi danse

Høstens store dansefest med tolv spennende kjendiser fulle av energi, står klare for å vise sine ferdigheter på parketten. Det er klart for den 13. sesongen av «Skal vi danse», og programledere er Katrine Moholt og Anders Hoff.
Sesongpremiere lørdag 2. september på TV 2. Produseres av Monster.

 

Sølvrekka

I høst er «Sølvrekka» tilbake, denne gang på TV 2. I «Sølvrekka» finner vi seks unge humortalenter som harselerer med alt som er på TV – pluss litt av det vi finner på strømmetjenester. «Sølvrekka»-gjengen består av komikerne og skuespillerne Henrik Fladseth, Emilie Skolmen, Kristin Jess Rodin, Even Torgan, Mathias Luppicini og Oda Djuplasti.

Premiere i september på TV 2. Produseres av Nordisk Film TV.

 

Søsken

Det sies at søsken er den beste gaven foreldre kan gi sine barn, men søsken velger ikke hverandre. Hvordan er det å ha en bror eller søster som er alvorlig syk eller har andre store utfordringer i livet? I denne unike, norske dokumentarserien følger vi seks familier hvor en av søsknene er "pakket inn" på en litt annen måte.

Premiere onsdag 23. august kl. 22.00 på TV 2. Produseres av Novemberfilm.

 

Tid for hjem

Kjersti Bergesen og teamet i «Tid for hjem» starter en ny høst med flere oppussingsprosjekter. Hver tirsdag er de på plass med godt humør og mange fikse løsninger.

Sesongpremiere tirsdag 29. august på TV 2. Produseres av Pandura Film.

 

The Voice – Norges beste stemme

The Voice.
The Voice.

I årets sesong er det Morten Harket, Lene Marlin, Martin Danielle og Yosef Wolde-Mariam som er mentorer og skal finne Norges beste stemme. De inntar de røde stolene og skal gjennom høsten plukke ut og veilede sine artister. Programleder er Øyvind Mund.

Sesongpremiere 21. august og under premiereuken vises det mandag til fredag, deretter onsdag og fredag, og fra 13. oktober hver fredag. Produseres av Nordisk Film og TV AS.

 

Truls à la Hellstrøm

Truls Svendsen elsker å spise god mat, men er ikke så flink til å lage god mat selv. Det har han lenge hatt lyst til å gjøre noe med, og har nå fått sitt livs mulighet. Tidenes norske kokk, Eyvind Hellstrøm, har sagt ja til å gjøre Truls til en mester på kjøkkenet. Sammen legger de ut på en kulinarisk dannelsesreise i inn- og utland, hvor også Truls tar sin del av ansvaret på reisen. Han ønsker nemlig å løsne litt på snippen til den stive og strenge Hellstrøm, og organiserer derfor aktiviteter og opplevelser for å bringe Eyvind ut av sin komfortsone, og Truls og Eyvind tettere sammen.

Premiere i oktober på TV 2. Åtte episoder. Produseres av PLAN-B TV.

 

TV 2 hjelper deg

Forbinder du det å gå i spa med luksus, velbehag og renselse? Tenk om igjen! Noen av testresultatene «TV 2 hjelper deg» viser i høstens sesongpremiere er både ekle og farlige. TV 2s forbrukermagasin fortsetter å undersøke og avsløre hvordan vi forbrukere blir utsatt for juks, lureri og dårlig behandling.  Denne høsten tester vi alt fra DAB-radioer til kaffe og kattemat, og selvsagt skal vi hjelpe norske forbrukere som er blitt lurt trill rundt, eller har kjøpt katta i sekken. Programleder er Solveig Barstad.
Sesongpremiere torsdag 31. august på TV 2. Produseres av Mastiff AS.

 

Vendela + Petter

Vi følger det ferske kjæresteparet Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard gjennom deres første sommer sammen som kjærester, både privat og på jobb. Et eksklusivt innblikk i livene til årets mest omtalte par.

Premiere Livsstil mandag 21. august på TV 2. Produseres av Fremantle Norge.

 

Vårt lille land

Hva skjer når en gruppe erfarne journalister ledet av Tonje Steinsland reiser ut i Norge på jakt etter håpet? De kommer tilbake med fantastiske fortellinger om vanlige menneskers liv. I «Vårt lille land» har alle en historie å dele.

Sesongpremiere i oktober på TV 2.

 

Åsted Norge

Programleder Jens Christian Nørve og ekspertene Hanne Kristin Rohde, Asbjørn Hansen og John Christian Elden er tilbake med en ny sesong av «Åsted Norge». Sammen med politiet håper de å løse flere kriminalsaker denne høsten. «Åsted Norge» samler ukentlig over en halv million seere som ønsker å bidra til å oppklare kriminalsaker på direkten. Etter tre sesonger er 33 personer tatt etter å ha vært etterlyst i programmet. Etterforskningen av to uoppklarte drapssaker er også blitt gjenopptatt som følge av tips fra seerne.

Sesongpremiere tirsdag 29. august kl. 22.00 på TV 2. Produseres av Mastiff AS.

 

Til toppen