Varsler store endringer i Brønnøysunds Avis. Fra venstre: Nyhetsredaktør Bård Pedersen (f.v.), ansvarlig redaktør og daglig leder Matti Riesto, annonsekonsulent Trine Einvik, nettjournalist Simon Aldra, journalist Bente Milde, annonsekonsulent Taiwo Karlsen og annonsesjef Kehinde Karlsen.
Varsler store endringer i Brønnøysunds Avis. Fra venstre: Nyhetsredaktør Bård Pedersen (f.v.), ansvarlig redaktør og daglig leder Matti Riesto, annonsekonsulent Trine Einvik, nettjournalist Simon Aldra, journalist Bente Milde, annonsekonsulent Taiwo Karlsen og annonsesjef Kehinde Karlsen. (FOTO: BÅRD PEDERSEN)

For fem år siden gikk Brønnøysunds Avis fra fem til tre aviser i uka. Nå går de til to - og kutter lørdagen

Satser tyngre på nettavisa, varsler nytt utseende og skal plusse flere saker.

I dag varsler avisa at de reduserer til to papiraviser i uka, at e-avis blir gratis for abonnenter og at de skal ha flere saker ut på nett først.

Redaktør Matti Riesto sier til egen publikasjon at de måtte gjøre endringer, sett i lys av en del usikkerhet rundt det nye Kvikkas, som skal distribuere avisa på lørdager.

- Slik vi ser det er det ikke hensiktsmessig å ha en avis som kommer ut på lørdag lenger. Vi velger derfor å gå over til å gi ut to aviser uken, en tirsdagsavis og en fredagsavis. Sistnevnte blir vår helgeavis, men den lages ferdig slik at den når ut før eller i helgen.

– Samtidig innfører vi pluss-løsning på BAnett, slik at abonnentene fortsatt får eksklusivt stoff. Og e-avisen blir nå inkludert i abonnementsprisen, i et komplett-abonnement, sier han til BAnett.

Brønnøysunds Avis i ny drakt

Redaktøren understreker at de ikke kommer til å levere færre saker, men publisere mer digitalt. Han varsler også en offensiv satsing i tiden fremover:

- Når vi så går over til to aviser i uken, så vil disse to avisene av naturlige årsaker bli litt tykkere - og med pluss-løsningen på nett vil vi få muligheten til å kjøre ut alt nyheter umiddelbart når det skjer - uten at det "ødelegger" for papiravisen, sier Matti Riesto til egen avis.

Det er forøvrig andre gang på fem år at BA gjør frekvensendringer; allerede i 2011 reduserte avisa fra fem til tre utgaver i uka. 

Til toppen