Språksjef Ingvild Bryn, kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og vikarierande krigkastingssjef (fra 13. januar) Vibeke Fürst Haugen hadde nynorsk kakefest på kontoret fredag.

For første gang har NRK innfridd nynorskkravet: – Flaut at vi ikke har fått det til før nå

Over 25 prosent av alt innhold på NRKs flater var på nynorsk i 2019.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRK har for første gang innfridd nynorskkravet på sine flater. I 2019 var 25,2 prosent av alt samlet innhold på nett, radio og TV på nynorsk. 

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er strålende fornøyd med tallene. 

–Jeg synes faktisk det er litt flaut at vi ikke har fått det til før, sier han i en pressemelding.

–Det har betydd mye at fungerende språksjef Ingvild Bryn og Språkstyret i NRK har vært så oppmuntrende og skapt selvtillit hos medarbeiderne, slik at mange er blitt tryggere på å bruke nynorsk, sier Eriksen.

Språksjef Bryn er også godt fornøyd.

- Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har vært tydelig på at vi skulle nå dette målet i 2019, og det har vært en viktig drivkraft, sier Bryn i pressemeldingen. 

Kravet om minst 25 prosent nynorsk på NRKs flater har eksistert siden 197o. NRK nådde målet på TV og radio i 2015, men i 2019 er første gang statskanalen klarte det samlet sett på alle sine flater. 

Det var NRK P1 som samlet sett hadde mest nynorsk i fjor med 30,5 prosent. NRK.no hadde til sammenligning en nynorskandel på 18 prosent.

Powered by Labrador CMS