Forfatter klager NRK inn til PFU etter Satiriks-sketsj

Forfatter Mona Levin har klaget NRK Satiriks inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for omstridt Scrabble-sketsj.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kringkastingsrådet har mottatt nesten 300 klager etter at NRK Satiriks viste en sketsj om en person som vurderer å legge fram ordet «jødesvin» i Scrabble.

En av dem som har sendt inn klage er journalist og forfatter Mona Levin. Nå har hun også klaget NRK inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU), skriver Dagbladet.

Sketsjen viser en mann som spiller Scrabble mot en ortodoks jøde. Mannen har bokstaver som staver ordet «jødesvin», og mannen kvier seg for å sanke inn poeng ved å legge det støtende ordet ned på spillbrettet.

Mona Levin

– Jeg oppfatter denne «underholdningen» som antisemittisk. Jeg har klaget det inn for antisemittisme, nazistisk ordbruk og hets mot jøder. Selve bruken av ordet «jødesvin», sier Levin til avisen.

Hun sier hun også har vurdert å anmelde forholdet til politiet.

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK sier til Dagen at sketsjen ikke mente å kommunisere noen undertekst eller dypere mening.

– Poenget er at ordet som ble stavet måtte være umoralsk, uanstendig og krenkende for minoriteten som var representert. Ellers hadde det ikke vært noe dilemma. Og det var hele vitsen, sier han.

Halvorsen er ikke overrasket over klagestormen og sier at han er opptatt av å ta publikums reaksjoner på alvor.

Powered by Labrador CMS