Runa Fjellanger blir ny redaktør i Universitas
Runa Fjellanger blir ny redaktør i Universitas (Foto: Pernille Marie Walvik)

FOLK

Forfatter og journalist Runa Fjellanger (25) blir ny ansvarlig redaktør i Universitas

– Universitas er proppfull av unge journalisttalenter med mange gode idéer og mye energi. Det er en stor ære å få lede avisa det neste året.

Det melder Universitas i en pressemelding.

Fjellanger har erfaring som journalist i Dagsavisen og Dagbladet. Før hun tar fatt på redaktørjobben skal hun  i VG Helg i sommer.

– Selv om Universitas er en studentavis, holder den svært høy kvalitet, har gode lesertall og blir jevnlig sitert i nasjonale medier. Jeg gleder meg masse til å komme i gang, sier Fjellanger i meldinga.

Tidligere i år var 25-åringen nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris for romanen “På motorveiene”. Denne uka ble hun ansatt som ny ansvarlig redaktør i Universitas etter ett år som debattredaktør i avisa.

– Runa er en unik journalist som både er faglig sterk, har sterke meninger og gode lederevner. Hun har utmerket seg som både en hardtslående nyhetsjeger, elegant featurejournalist, og strålende reportasjeleder, sier avtroppende redaktør Birk Tjeldflaat Helle.

Universitas er Norges største studentavis og dekker hele studentoslo. Avisen kommer ut ukentlig hver onsdag og har et opplag på 14.000 eksemplarer.

 

Til toppen