Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand, TV 2-sjef Olav T. Sandnes og nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther møtte pressen etter det store allmøtet i TV 2 i slutten av september 2016.
(Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix)
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand, TV 2-sjef Olav T. Sandnes og nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther møtte pressen etter det store allmøtet i TV 2 i slutten av september 2016. (Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix) (Bilde: Emil Weatherhead Breistein)

Først får ansatte beskjed om at de er til overs. Så tilbyr TV 2 vikariater for å sukre pillen og lette overgangen

- Problematisk, sier tillitsvalgte. NJ omtaler tilbudene fra TV 2 som «trusler».

Det er Dagbladet som i helga forteller om den siste utviklingen i TV 2s omfattende nedbemanningsprosess.

Mediehuset er midt i en prosess for å kutte opp mot 170 årsverk, og for å komme i mål har flere titalls ansatte de siste ukene fått beskjed om at de er «overtallige».

Nå skal arbeidsgiveren ha tilbudt disse en kombinasjon av sluttpakke og en midlertidig stilling for å «sukre pillen» og gjøre overgangen mykere.

Det bekrefter tillitsvalgte både for Parat Media og NJ overfor avisa, som synes dette er problematisk:

- Vi opplever at ledelsen ønsker å gjøre det mer attraktivt å ta sluttpakke. Derfor tilbyr de vikariater hvis ansatte signerer. Dette er jo ikke helt i tråd med hvordan vikariater skal tildeles.

Fra NJ-advokat Knut Skaslien blir dette omtalt som «TV 2s ulike tilbud og trusler».

TV-kanalen ønsker selv ikke å kommentere vikariat-tilbudene overfor Dagbladet, og sier det ikke er kommet påstander internt om «trusler».

 

Til toppen