«Forstå Norge» er en lokal aktualitets­podkast fra NRK: – Har satset alt på jungel­telegrafen

«Forstå Norge» er en lokal aktualitets­podkast fra NRK: – Har satset alt på jungel­telegrafen

NRK Telemarks Richard Aune og Martin Torstveit står bak NRK-podkasten «Forstå Norge». Aune forteller at de er knallfornøyde med mottakelsen så langt.

Tidligere leder i NRKJ, Richard Aune, er tilbake som journalist i NRK Telemark, hvor han er i gang med podkasten «Forstå Norge». Det er en ukentlig aktualitetspodkast fra distriktsdivisjonen i NRK. 

Onsdag ble den andre episoden publisert, og Aune forteller at han og kollega Martin Torstveit så langt er godt fornøyde med responsen.

 

– Lanseringen har foregått litt i det stille. Vi har valgt å ikke promotere oppstarten og har satset alt på jungeltelegrafen. På de fem første dagene har 2500 lastet ned episoden og tallene blir bedre og bedre dag for dag. Det er vi knallfornøyd med, sier han.

Torsdag forteller han at de nærmer seg 4000 nedlastninger. 

Første episode handlet om mobbing. Andre episode tar for seg politireformen, og Aune forteller at de besøker folk både nord og sør i landet, for å se på ulike problemstillinger knyttet til politiet lokalt i Norge. 

– Vi har dratt til Mehamn i Finnmark for å møte Jeanethe Paulsen. Hun er så misfornøyd at hun har tatt loven i egne hender, sier han til Medier24 og fortsetter:

– Vi drar også til Telemark der en mindreårig jente som var utsatt for et sexovergrep måtte vente i flere år før politiet klarte å fullføre etterforskningen. Gjerningsmannen fikk halvert straffen fordi politiet somlet. Over hele landet opplever folk at politiet ikke gjør en god nok jobb. Hva er galt med politiet? Er det egentlig nærpolitireformens skyld, og hva bør skje nå?

Aune forteller at målet er å komme nærmere folk over hele landet, og at podkasten skal være fri for «rikssynsere, rikspolitikere og krangling». 

– Ideen med Forstå Norge er at vi skal dra rundt i landet og møte folk som skaper nyhetene eller som er direkte berørt av dem. Som den hårete tittelen tilsier er målsettingen at vi skal forstå saken bedre etter å ha lyttet til podkasten. Vi skal gå i dybden og vi skal forsøke å se sammenhengene, og om mulig finne en løsning, sier han. 

Til toppen